Kommunalret

Diplommodul

Er du i stand til at formidle og tage stilling til kommunalretlige spørgsmål?
Lær om de vigtigste kommunalretlige regler og begreber, så du kan identificere, begrunde og udvælge relevante løsningsmodeller til løsning af kommunalretlige problemstillinger.

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

Forstå kommunalfuldmagten og dens grænser

Fagligt indhold 

Du bliver undervist i de centrale dele af kommunalretten med fokus på at håndtere komplekse kommunalretlige problemstillinger.

Du får viden om:

  • kommuners formelle organisation
  • kommunernes organisering og regelgrundlag
  • regler om tilsyn med kommunerne
  • kommunalrettens regelgrundlag, grundbegreber og praksis, herunder domme, ombudsmandsudtalelser og administrativ tilsynspraksis.

Udbytte

Efter Kommunalret kan du formidle kommunalretlige problemstillinger og løsninger til fagfæller og ikke-specialister samt identificere, hvornår andre juridiske rådgivere bør inddrages.

Du lærer at anvende relevante kommunalretlige retskilder samt at vurdere de retlige rammer for kommunalbestyrelsens virke, så du kan indgå med grundlæggende kommunal-retlig viden i fagligt og tværfagligt samarbejde.

Niveau

Modulet hører under diplomuddannelsen i Offentlig forvaltning og administration og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag. Kommunalret er et valgfrit modul.

Målgruppe

Modulet er for dig, der arbejder med forvaltning og administration i en kommune, region eller på en af statens arbejdspladser.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

André Barsøe Jensen Arbejder bl.a. med ledelse og administration
Anne Katrine Meldgaard Philipsen Studiesekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Datoer og tilmeld

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb