Økonomisk analyse

Diplommodul

Kan du udarbejde økonomiske analyser og vurdere fx en kommunes økonomiske situation på basis af økonomisk empiri?
Med Økonomiske analyse lærer du om de mest benyttede statistiske værktøjer og styrker dine evner til at kunne præsentere økonomisk talmateriale på en overskuelig måde.

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

Sæt fokus på økonomisk analyse!

Fagligt indhold 

På modulet arbejder du med praksisnære problemstillinger fra din egen arbejdsplads, hvor du lærer om forskellige metoder og teorier og bliver trænet i at forholde dig kritisk til både data og analyseresultater.

Du får viden om:

  • nøgletal og benchmarking i økonomiske analyser
  • sammenligning af kvalitet og ressourceforbrug
  • begrænsninger og muligheder ved anvendelsen af de forskellige statistiske værktøjer.

Udbytte

Efter Økonomisk analyse behersker du mest anvendte statistiske værktøjer til udarbejdelse af økonomisk analyser, hvorefter du kan udvikle egne analyseformer og -metoder.

Du kan præsentere økonomisk talmateriale på en overskuelig måde og derved foretage sammenligninger på en metodisk korrekt måde.

Niveau

Modulet hører under diplomuddannelsen i Offentlig forvaltning og administration og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag. Økonomisk analyse er et valgfrit modul.

Målgruppe

Modulet er for dig, der arbejder med forvaltning og administration i en kommune, region eller på en af statens arbejdspladser.

André Barsøe Arbejder bl.a. med ledelse og administration
Anne Katrine Meldgaard Philipsen Studiesekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning
Tilmeld

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb