Økonomisk analyse

Diplommodul

Kan du udarbejde økonomiske analyser og vurdere fx en kommunes økonomiske situation på basis af økonomisk empiri?
Med Økonomiske analyse lærer du om de mest benyttede statistiske værktøjer og styrker dine evner til at kunne præsentere økonomisk talmateriale på en overskuelig måde.

Datoer og tilmeld

Sæt fokus på økonomisk analyse

Fagligt indhold 

På modulet arbejder du med praksisnære problemstillinger fra din egen arbejdsplads, hvor du lærer om forskellige metoder og teorier og bliver trænet i at forholde dig kritisk til både data og analyseresultater.

Du får viden om:

  • nøgletal og benchmarking i økonomiske analyser
  • sammenligning af kvalitet og ressourceforbrug
  • begrænsninger og muligheder ved anvendelsen af de forskellige statistiske værktøjer.

Udbytte

Efter Økonomisk analyse behersker du mest anvendte statistiske værktøjer til udarbejdelse af økonomisk analyser, hvorefter du kan udvikle egne analyseformer og -metoder.

Du kan præsentere økonomisk talmateriale på en overskuelig måde og derved foretage sammenligninger på en metodisk korrekt måde.

Niveau

Modulet hører under diplomuddannelsen i Offentlig forvaltning og administration og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag. Økonomisk analyse er et valgfrit modul.

Målgruppe

Modulet er for dig, der arbejder med forvaltning og administration i en kommune, region eller på en af statens arbejdspladser.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

André Barsøe Jensen Arbejder bl.a. med ledelse og administration
Anne Katrine Meldgaard Philipsen Studiesekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Datoer og tilmeld

Forløb