Et praksisnært alternativ til HD-uddannelsen

For det blotte øje, kan det være svært at se forskel på en HD-uddannelse og en diplomuddannelse. Begge er efteruddannelser på diplomniveau, og begge er fleksibelt tilrettelagt sådan, at du kan arbejde samtidig med, at du studerer, men der er alligevel god grund til at overveje et mere praksisnært alternativt til HD-uddannelsen.

Her giver vi dig tre gode grunde til at vælge en diplomuddannelse som alternativ til HD-uddannelsen. 

1. Et praksisnært alternativt

På diplomuddannelsen tager vi udgangspunkt i praksis – det gør vi bl.a. ved at inddrage dit daglige arbejde i undervisningen. Derfor arbejder vi med bl.a. prøvehandlinger, hvor du sætter teori i spil i praksis, ligesom du opfordres til, i samarbejde med din leder, at finde arbejdsopgaver, som understøtter din læring.

På den måde bygger vi nemlig bro mellem undervisningen og din arbejdssituation og sikrer dermed, at du får viden med hjem, som kommer til at gøre en forskel for både dig og dine kolleger.

2. Fokus på at sikre effekt

Allerede inden du træder ind i undervisningslokalet første gang, starter vi læringsprocessen. Vi opfordrer bl.a. til, at du sætter individuelle læringsmål og vi sender refleksionspunkter til dig, som du med fordel kan vende med din leder. Det gør vi for at sikre, at både du og din arbejdsplads får det mest optimale ud af din diplomuddannelse.  

Her får du tre konkrete råd til at få mere ud af din efteruddannelse

Er du leder kan du her læse, hvordan du sikrer, at et efteruddannelsesforløb kommer både din medarbejdere og organisation til gode

3. Fleksibel sammensætning af din uddannelse

Mens du på HD-uddannelsens 2. del kan specialisere dig inden for fem områder, har du med en fleksibel diplomuddannelse mulighed for at kombinere moduler fra forskellige diplomuddannelser og på den måde skabe et efteruddannelsesforløb, som er skræddersyet til dine og din arbejdsplads behov.

Hos UCL udbyder vi desuden:

Vil du vide mere om dine muligheder? 

Kontakt Afdelingschef Ledelse og organisation, Kim Hass Rubin på eisk@ucl.dk - 24 91 91 75

Jon Bloch Skipper Uddannelseskoordinator