Fødevareteknologi

Akademimodul

Vil du lære om fødevareproduktion i stor skala?
Fødevareteknologi får du et bredt kendskab til fødevarekemi og konservering samt til forskellige fremstillingsprocesser inden for fødevareproduktion.

Tilmeld modul

Lær om råvarers kvalitet og funktionalitet!

Fagligt indhold 

Modulet giver dig en viden, så du kan benytte dette kendskab som fundament for at udbygge din viden for en konkret produktion og dermed specialisere dig inden for en ønsket produktionstype.

Modulet er opdelt i 4 temaer:

  1. Introduktion - hvordan beskrives en fødevareproduktion?
  2. Kvalitet - hvad forstås som kvalitet ved udvalgte fødevaregrupper?
  3. Holdbarhed - hvad har betydning for holdbarheden af fødevarer?
  4. Produktionshygiejne - hvordan har hygiejnebekendtgørelsen indflydelse på produktion af fødevarer?

Du får viden om:

  • konserveringsmetoder, herunder de konserverende princippers betydning for holdbarheden
  • lovgivning med fokus på mærkningsreglerne og reglerne for anvendelse og mærkning af tilsætningsstoffer
  • udvalgte animalske, marine eller vegetabilske råvarer og produkter
  • et udvalg af fremstillings‐ og konserveringsmetoder.

Udbytte

Du lærer at udvælge konserveringsmetoder, fremstillingsprocesser og relevante procesparametre til produktion af fødevarer samt at vurdere en fødevare og de ændringer, der sker ved fremstilling og opbevaring.

Efter Fødevareteknologi kan du:

  • forstå og udarbejde en deklaration ud fra gældende dansk og europæisk lovgivning omkring mærkning af fødevarer
  • tilrettelægge en fødevareproduktion fra råvarer til færdigvarer
  • planlægge, løse, kontrollere og deltage i arbejdsopgaver inden for fødevareproduktion, hvor færdigvarens kvalitet er i centrum.

Niveau

Modulet hører under den akademiuddannelsen i Proces-, laboratorie- og fødevareteknologi og kan tages som en del af den fulde akademiuddannelse eller som et enkeltfag. Fødevareteknologi er et retningsbestemt modul inden for retningen Fødevareteknologi.

Målgruppe

Akademimodulet er til dig, som vil have nye metoder og værktøjer til dit arbejde med fødevareteknologi.

Ann-Margrethe Frydenlund Jensen
Ann-Margrethe Frydenlund Jensen Studieadministrativ medarbejder
Hans Kjær Jørgensen
Hans Kjær Jørgensen Konsulent

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning
Tilmeld modul

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb