Lederens Forretningsforståelse

Akademimodul

Med dette modul lærer du om de ledelsesøkonomiske principper, at prioritere og træffe strategiske beslutninger samt at udarbejde og vurdere investerings- og finansieringsforslag.

Tilmeld modul

Beskrivelse

Lederens rolle er under konstant udvikling. Et helt centralt område, hvor lederen virkelig kan gøre en forskel, er dennes forståelse for økonomi og økonomiske sammenhænge i

Du bliver i stand til at knuse cifre og se logikken i talmaterialet og du lærer at læse et årsregnskab, se bag om tallene og forstå begreber, som likviditet, nøgletal og omsætningshastighed.

Vi arbejder med praksisnære problemstillinger i undervisningen, så du undervejs bliver rustet til at anvende virksomhedens økonomiske data som ledelsesværktøj i den daglige og strategiske ledelse.

Indhold

På modulet lærer du om

  • Resultatopgørelse, balance og likviditet
  • Nøgletal og anvendelse af disse
  • Likviditetsanalyser
  • Likviditetsstyring og -planlægning
  • Investerings- og finansieringsanalyser

Med dette fagmodul får du redskaber til at styrke virksomhedens økonomi og konkurrenceevne. Du lærer at reducere risikoen for uforudsete økonomiske kriser ved selv at kunne læse og forstå regnskaberne

Uddannelsen er for nuværende og kommende ledere, der gerne vil forstå virksomhedens økonomiske sammenhænge og kunne anvende økonomiske data i ledelsesmæssige beslutninger. Den er også for dig, der ønsker at kunne omsætte økonomisk viden og konkrete data til handling og prioritering af forskellige løsningsmuligheder i den daglige ledelse.

Susanne Hansen
Susanne Hansen Sekretær
Allan Folke Larsson
Allan Folke Larsson Ledelseskonsulent og underviser

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning
Tilmeld modul

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb