Top up/overbygning
For dig med interesse for salg, handel og markedsføring i et internationalt perspektiv.
Professionsbachelor i International handel og markedsføring er en 1½-årig top up på markedsføringsøkonom eller lignende erhvervsakademiuddannelse.
På top up uddannelsen kommer du til at arbejde med fag inden for salg og handel på det globale marked, ligesom du opnår viden inden for områder som jura og økonomi.
Som færdiguddannet professionsbachelor vil du derfor kunne varetage praksisnære og komplekse opgaver inden for salg og markedsføring i et internationalt perspektiv.
Top up uddannelsen er tilrettelagt som et 1½-årigt fuldtidsstudie svarende til 3 semestre (90 ECTS-point). Hvert semester udgør et samlet og afgrænset forløb med egne prøver og eksamener.
Studiet omfatter skemalagt undervisning, undervisningsforberedelse, fordybelse, skriftlige arbejder, øvrige aktiviteter i forbindelse med undervisningen, studieophold og projekter i virksomheder.
Fagområderne på 1. og 2. semester tager udgangspunkt i de faglige discipliner markedsføring, logistik, ledelse og organisation, jura og økonomi.
På 2. semester skal du derudover arbejde med et valgfrit tema i studiegrupper. Temaet vælges enten ud fra et idékatalog, eller det kan være et selvvalgt tema. Temaet afsluttes med et fælles seminar, hvor studiegrupperne med afsæt i en kort synopsis præsenterer interessante problemstillinger inden for temaet med fokus på løsninger i teori og praksis.
2. semester afsluttes med en semesteropgave i grupper á 4-8 studerende. Opgavens tema er forretningsudvikling i et internationalt perspektiv for en relevant ekstern opdragsgiver.
3. og afsluttende semester indeholder virksomhedspraktik og bachelorprojekt.
Med bachelorprojektet skal du demonstrere, at du kan kombinere teoretiske, praktiske og udviklingsorienterede elementer med henblik på løsning af en relevant problemstilling i praksis. Det afsluttende bachelorprojekt tager udgangspunkt i en praksisnær problemstilling og udarbejdes i samarbejde med en relevant virksomhed.
I projektet skal du bruge din viden og dine erfaringer fra uddannelsen til at løse en afgrænset og relevant problemstilling i praksis. Projektet skal afspejle såvel uddannelsens akademiske niveau som dens professionssigte i praksis.
Kombinationen af virksomhedspraktikken og bachelorprojektet sammen med de obligatoriske og valgfrie temaer giver dig mulighed for at give din samlede kompetenceprofil en individuel toning.
En af de ting, der i særlig grad kendetegner din uddannelse på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er, at den er praksisnær. Det giver både udslag i de praksisnære problemstillinger, du arbejder med i undervisningen og i de mange projekter og virksomhedsbesøg, der er gennem studiet. Men den stærke tilknytning til praksis kommer nok mest tydeligt til udtryk i den praktikperiode, som er en vigtig og integreret del af alle UCL’s uddannelser.
Praktikperioden er din chance for at få prøvet din nyerhvervede viden af ’ude i den virkelige verden’. Praktikperioden giver dig samtidig mulighed for at få en god idé om, hvad du vil med din uddannelse. Begge dele er brugbare kompetencer, når du skal ud på jobmarkedet efter endt uddannelse. Du har ikke bare læst en masse teorier, men du har rent faktisk prøvet at arbejde inden for det område, som din uddannelse sigter mod.
Som studerende på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole har du gode muligheder for at få en international profil på din uddannelse. Afhængig af dit uddannelsesvalg kan du deltage i internationale to-ugers moduler, studere et semester i udlandet, være i praktik i udlandet eller deltage i nogle af vores internationale projekter.
Vi lever i en global verden, og du skal efter afsluttet uddannelse kunne konkurrere i denne verden. International viden og erfaring er derfor til stor gavn for dig, men også for samfundet som helhed. Du får indsigt i andre landes udvikling og kulturer, hvilket kan gøre dig mere attraktiv på det danske og det internationale arbejdsmarked.
At studere i en anden kultur er et eventyr, der giver dig erfaringer og færdigheder for livet. Du vil udvikle dig selv, fagligt såvel som personligt, og du vil få venner og kontakter i hele verden.
Som professionsbachelor i international handel og markedsføring vil du bl.a. kunne finde jobs inden for følgende brancher:
Eksempler på jobtitler som nyuddannet og på sigt er:
Som professionsbachelor i international handel og markedsføring har du mulighed for at videreuddanne dig på kandidat- eller masterniveau i Danmark såvel som i udlandet. Vær opmærksom på selv at undersøge adgangskravene på den uddannelse, du er interesseret i, da uddannelsen ikke automatisk giver adgang til følgende kandidatstudier, og der kan være særlige krav vedr. valgfag og supplering:
Dette er ikke en fuldstændig liste, og der kan være muligheder for optagelse på samme eller lignende uddannelser på andre universiteter i ind- og udland. Kontakt universiteterne direkte for at høre om mulighederne og eventuelle suppleringskrav.
Bemærk: Du kan søge ind på denne uddannelse fra den 1. marts.
Du kan optages, hvis din udenlandske uddannelse svarer til en dansk adgangsgivende uddannelse.
Du skal endvidere have bestået Studieprøven, eller du skal dokumentere tilsvarende kundskaber i dansk. Dokumentationen skal sendes til institutionen inden studiestarten.
Uddannelsen udbydes også på engelsk.
Hvis du ikke har en adgangsgivende uddannelse, kan du få lavet en individuel kompetencevurdering.
Du skal supplere din ansøgning med en beskrivelse af din motivation for at søge studiet.
Motivationsbeskrivelsen må maksimalt fylde 1 A4-side. I forhold til den motiverede ansøgning lægger vi vægt på følgende:
Ansøgningerne behandles individuelt.
I vurderingen lægger vi vægt på:
Vær opmærksom på at bilag skal være uploadet, senest 1. juli.
Søg om optagelse online ved at klikke på knappen ”ansøg nu”.
Du får svar på din ansøgning via UCL's Optagelsesportal.
Vil du vide, om du kan få merit?
Læs mere her.
Det er ansøgerens ansvar, at de oplysninger som angives i ansøgningen er korrekte.
Officielle dokumenter som vedhæftes som bilag skal altid, og uden undtagelse, indleveres i deres originale form. Der må ikke skrives på dokumenterne eller ændres i dem.
Det er strafbart at søge om optagelse ved brug af forfalskede dokumenter. UCL vil anmelde hver mistanke om dokumentfalsk til politiet.
Dokumentfalsk er en alvorlig forbrydelse, der kan give op til to års fængsling ifølge straffelovens §172 og permanent bortvisning fra UCL’s uddannelser.
Optagelsen kan kontaktes på tlf.: 63 18 33 33 eller på optagelse@ucl.dk.
Du kan kontakte UCL’s Optagelseshotline, hvis din henvendelse handler om:
Optagelsen kan kontaktes på tlf.: 63 18 33 33 eller på optagelse@ucl.dk.
Uddannelsen har adresse på Seebladsgade 1, 5000 Odense C
Åbent hus giver dig et indblik i, hvordan det er at være studerende på den aktuelle uddannelse.
Du kan komme og høre om:
Studiepraktikken giver dig mulighed for at opleve livet som studerende på en videregående uddannelse helt tæt på.
I løbet af studiepraktikkens 2-3 dage får du mulighed for at:
Studiepraktik er for dig, der er i gang med sidste år på en gymnasial uddannelse eller allerede har afsluttet en gymnasial uddannelse.
Du kan også deltage, hvis du er i gang med en erhvervsuddannelse eller har afsluttet en erhvervsuddannelse, som giver adgang til en videregående uddannelse.
UCL afholder studiepraktik i uge 43.
Læs mere og tilmeld dig på studiepraktik.nu.
Du er velkommen til at komme på besøg og opleve undervisningen på uddannelsen i Odense.
Studerende for en dag kan give dig afgørende viden, før du beslutter dig for, om uddannelsen er noget for dig.
Dagen vil give dig mulighed for at:
Du bestemmer selv, hvor langt dit besøg skal være, og hvad du gerne vil opleve.
Kontakt uddannelsens studievejleder og lav en aftale om et besøg.