Innovation og entrepreneurship

Top up/overbygning

Som bachelor i Innovation og Entrepreneurship kan du drive kreative processer og lave forretningsudvikling i egen eller i eksisterende virksomheder.

 • Forretningsudvikling
 • Innovation og entreprenørskab
 • Ledelse og udvikling af projekter
Varighed 1,5 år (3 mdr. praktik)
Sted Odense
Odense
Studiestart September
September
Næste ansøgningsfrist 1. juli kl. 12
1. juli kl. 12
Kontakt os Kontakt os
Hør studerende og dimittender fortælle om uddannelsen 3:11
Jeg var på udkig efter en uddannelse med høj kreativitet og faglighed, og det har jeg fået her på Innovation og Entrepreneurship. Det er en rigtig business-uddannelse med god plads til spændende debatter, kreative processer og varierende undervisning, som vi selv er med til at planlægge og have indflydelse på.

Malene Wilkens Larsen

Studerende, Innovation & Entrepreneurship

Arbejdsliv og karriere

Som færdiguddannet bachelor i Innovation og Entrepreneurship har du mulighed for at starte egen virksomhed eller hjælpe andre virksomheder med at udvikle og omsætte deres forretningsidéer.

Som færdiguddannet kan du arbejde i mange forskellige typer af virksomheder og brancher.

Dimittender fra uddannelsen har tidligere fået arbejde hos:

 • Lego
 • Umbraco
 • Vejle kommune
 • Anarkist
 • Fango (eventbureau)
 • Dandy Business Park
 • Odense Renovation
 • Fonden for Entreprenørskab

Typiske arbejdsopgaver for en bachelor i Innovation og Entrepreneurship spiller ofte sammen med dine tidligere uddannelser.

Du vil eksempelvis kunne arbejde for eksisterende virksomheder med:

 • Projektstyring og -ledelse
 • Forretningsudvikling
 • Facilitering af blandt andet kreative processer
 • Bæredygtig udvikling

Hvis du starter egen virksomhed, vil du naturligvis kunne arbejde med de samme funktioner i din egen virksomhed samtidig med, at du har fokus på virksomhedens drift.

Tre ambitiøse studerende startede virksomheden Crateit

Små, fine træfigurer skåret ud og færdigpakket af mennesker med handicap. Det udgør forretningsmodellen for firmaet Crateit, som blev skabt af tre ambitiøse studerende, der mødte hinanden på uddannelsen Innovation og Entrepreneurship på UCL.

Læs deres iværksætterhistorie

Uddannelsesforløb og praktik

Uddannelsen i Innovation og Entrepreneurship er et 1½-årigt studie der består af tre semestre med en obligatorisk fællesdel, en specialeretningsdel og en praktik- og bacheloropgavedel. 

Du bliver med denne uddannelse specialist i innovation, iværksætteri og forretningsudvikling.

Uddannelsen er bl.a. for dig, der gerne vil gå i dybden med kreative processer, projektledelse og iværksætteri.  

Du vil lære at arbejde med forskellige forretningsmodeller og idegenerering, ligesom du vil blive skarp på finansiering af din idé.

Du bliver undervist i prototyping, Go-to-market strategier, ledelse, entreprenørielle økosystemer og netværk. 

Uddannelsen er et 1½-årigt fuldtidsstudie. Det betyder, at du skal forvente fremmøde og lektioner alle hverdage. 

Undervisningsform

På studiet vil du opleve en projektorienteret undervisningsform, som indeholder digitale læremidler, gruppearbejde og individuelle opgaver - alt sammen med fokus på din dagligdag som entreprenør og idémager.

Dette forbereder dig til at skabe dine egne projekter, et liv som iværksætter samt til de forskellige jobtyper, der findes inden for innovation og forretningsudvikling i etablerede virksomheder. 

Mød virksomheder gennem projekter og workshops

Studiet består overvejende af temaorienterede projektarbejder, workshops og camps.

Derudover er der skriftlige opgaver og diverse andre aktiviteter i forbindelse med undervisningen, f.eks gæsteforelæsninger. 

Alle temaer og workshops bygger på samarbejder med eksterne virksomheder eller cases. Det forventes derfor af dig, at du møder velforberedt og deltager aktivt i de aktiviteter, studiet tilbyder.    

Engelsk på uddannelsen

En del af undervisningsmaterialerne vil være på engelsk, ligesom der også vil forekomme undervisning på engelsk. 

Praktisk information 

 • Praktikken finder sted på 3. semester og har en varighed af 3 måneder. 
 • Du er selv ansvarlig for at finde en praktikplads. 
 • Praktikperioden er ulønnet og SU-berettiget.  
 • Der er mulighed for at gå i praktik i egen virksomhed.

Om praktikken 

Praktikperioden på uddannelsen Innovation og Entrepreneurship er din chance for at få prøvet din nyerhvervede viden af i den virkelige verden, hvor du får mulighed for at varetage samme opgaver som en færdiguddannet. 

Du udvikler dig både fagligt og personligt under praktikperioden og får et godt billede af, hvad du vil med din uddannelse, når du er færdig.  

Dine erfaringer fra praksis er meget værdifulde, når du skal ud på jobmarkedet efter endt uddannelse. Du har ikke bare læst en masse teorier, men du har rent faktisk prøvet at arbejde inden for det område, som din uddannelse sigter mod.  

En praktikplads er desuden en enestående chance for at udvide dit netværk i erhvervslivet og er ofte en direkte vej ind på arbejdsmarkedet efter studiet. 

Du har også mulighed for at tage din praktik i udlandet.

Praktik i egen virksomhed

Som studerende på UCL har du mulighed for at komme i praktik i egen virksomhed. Du kan enten arbejde med at etablere din egen virksomhed i perioden eller udvikle på en virksomhed, du allerede har startet op. 

Du har også mulighed for at få adgang til iværksættermiljøer. Her kan du arbejde videre med din virksomhedsidé i fælles kontormiljøer med andre UCL-iværksættere. 

Som studerende på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole har du gode muligheder for at få en international profil på din uddannelse. Afhængig af dit uddannelsesvalg kan du deltage i internationale to-ugers moduler, studere et semester i udlandet, være i praktik i udlandet eller deltage i nogle af vores internationale projekter.

Vi lever i en global verden, og du skal efter afsluttet uddannelse kunne konkurrere i denne verden. International viden og erfaring er derfor til stor gavn for dig, men også for samfundet som helhed. Du får indsigt i andre landes udvikling og kulturer, hvilket kan gøre dig mere attraktiv på det danske og det internationale arbejdsmarked.

At studere i en anden kultur er et eventyr, der giver dig erfaringer og færdigheder for livet. Du vil udvikle dig selv, fagligt såvel som personligt, og du vil få venner og kontakter i hele verden.

Læs mere om dine muligheder her

Se uddannelsens studieordning, semesterbeskrivelser og øvrige dokumenter.

Studiedokumenter

Semesteroversigt

Praktik Undervisning

Innovation - 10 ECTS

Ledelse - 7 ECTS

Entreprenørskab - 3 ECTS

Innovativ fordybelse - 5 ECTS

Valgfag - 5 ECTS. 

På 1. semester lærer du...

... at udvikle og eksekvere forretningsmuligheder i nye og eksisterende virksomheder samt at gennemføre innovationsprocesser.

Du har mulighed for at opbygge et personligt netværk og arbejde med bæredygtig udvikling af en ny eller eksisterende virksomhed, ligesom du lærer at forholde dig til sammenhængen mellem ressourcer, relationer, processer og resultater.

Ledelse - 3 ECTS

Entreprenørskab - 7 ECTS

Forretningsudvikling - 10 ECTS

Strategisk forretningsforståelse - 5 ECTS

Valgfag - 5 ECTS. 

 

På 2. semester lærer du...

... at udvikle og vurdere forretningsmodeller med udgangspunkt i omverdens- og markedsvilkår i relation til din egen faglige viden.

Du kan udfordre eksisterende og udvikle nye, bæredygtige forretningsmodeller og kombinere både traditionelle og innovative modeller ud fra kundernes sociale, kulturelle og økonomiske interesser. Du arbejder i praksis med at planlægge og eksekvere konkrete initiativer inden for forretningsudvikling.

I den valgfri specialeretning kan du specialisere dig i den retning, du har interesse i. Du er derfor selv med til at definere, hvilke valgfag der er relevante. 

Praktik - 15 ECTS

Bachelorprojekt - 15 ECTS. 

Jeg blev først uddannet procesteknolog og valgte at læse videre på Innovation & Entrepreneuship, hvor jeg bl.a arbejder med projektledelse og design thinking. Uddannelsen åbner nogle helt nye døre for mig, hvor jeg fx kan gå ud og blive konsulent eller selvstændig, og det synes jeg er spændende

Amanda Svane Kappel

Studerende, Innovation & Entrepreneurship

Studiested og studieliv

Campus ligger tæt på både centrum og havneområdet og lige ved banegården og Storms Pakhus.

 

UCL Seebladsgade
Seebladsgade 1
5000 Odense C

Oplev campus på 1 minut

Som studerende på UCL's campus i Seebladsgade bliver du en del af et aktivt studiemiljø med 3500 studerende og mere end 35 uddannelser. 

Campus ligger i centrum af Odense tæt på banegården, omgivet af byliv, foreningsliv og kultur. Du får adgang til gode studiefaciliteter, og der er rig mulighed for at deltage i fede events og aktiviteter - både på campus og i byen.

3.500 Studerende
35 Uddannelser

Iværksætterdrømme?

Boxen er UCL’s kreative iværksættermiljø på Seebladsgade. Drømmer du om at blive iværksætter eller udvikle på en idé, har du her mulighed for prøve koncepter af og realisere dine drømme. Boxen er et åbent kontorfællesskab, hvor du kan gøre brug af de gode rammer og ikke mindst sparring fra dine medstuderende og fagfolk. Der er rig mulighed for netværk og adgang til en masse nyttig viden.

BeerBox

BeerBox er fredagsbaren på UCL Seebladsgade. Baren er drevet af frivillige studerende fra campus. Du finder BeerBox i nabobygningen mellem campus og Storms Pakhus, og den er åben hvert semester om fredagen. 

Der arrangeres løbende events i forbindelse med fx studiestart, Halloween og jul. BeerBox er et hyggeligt sted, hvor du kan møde andre studerende og nyde en øl i selskab med vennerne.

Labs på campus

På vores campus på Seebladsgade finder du et stort udvalg af laboratoriemuligheder, hvor du kan få hands-on erfaring med den praktiske del af din uddannelse. I FabLab kan du udvikle prototyper med bl.a. laser cuttere og 3d-printere. Afhængig af din uddannelse har du også adgang til labs som MediaLab med fotoudstyr og greenscreen eller NeuroLab, hvor du kan arbejde med eye-tracking. 

Adgangskrav og ansøgning

Alle erhvervsakademiuddannelser giver adgang til overbygningen Innovation og entrepreneurship.

Fordeling af studiepladser
Der er 54 studiepladser. Vi tager forbehold for oprettelse af uddannelsen ved for få ansøgere.

 

Du skal lave en motiveret ansøgning på max 1 A4-side med fokus på:

 • Dine begrundelser for, hvorfor du gerne vil arbejde med innovation og entreprenørskab.
 • Hvad det er ved dette område der særligt tiltrækker dig.
 • Hvilke overvejelser du har gjort dig i forhold til dit arbejde med innovation, forretningsudvikling eller som iværktsætter efter endt uddannelse.

Ved flere kvalificerede ansøgere, end vi har pladser til, udvælger vi de bedst kvalificerede ud fra en samlet vurdering af følgende kriterier:

 • Karaktergennemsnit fra adgangsgivende akademiuddannelse eller tilsvarende.
 • Karakter på afsluttende eksamensprojekt.
 • Engelsk kompetencer.
 • Motivationsansøgning.
 • Relevant erhvervserfaring, min. 3 mdr. min. 10 t/u. indenfor produktudvikling, procesudvikling start-ups og lignende.
 • Erfaring med innovation, forretningsudvikling eller iværksætteri i praktikken på akademiuddannelsen.
 • Anden erhvervserfaring på min. 3 mdr. min. 20 t/u.
 • Anden relevant uddannelse med relation til området.
 • Frivilligt arbejde.

Du kan optages, hvis din udenlandske uddannelse svarer til en dansk adgangsgivende uddannelse.

Du skal endvidere have bestået studieprøven i Dansk eller du skal dokumentere tilsvarende kundskaber i dansk.

Udenlandsk eksamen

Sprogkrav

Hvis du ingen adgangsgivende eksamen har, kan du få foretaget en Individuel kompetencevurdering (IKV). Her vil du blive vurderet på, om din samlede viden og dine kompetencer kan sidestilles med en adgangsgivende eksamen, som kan gøre dig optagelsesberettiget.

Individuel Kompetencevurdering

Hvis du starter på top-up uddannelsen, direkte efter, du har afsluttet en af de adgangsgivende erhvervsakademiuddannelser, kan du søge SU fra juli.

Du skal have modtaget optagelsesbrevet og bekræftet, før du søger SU – dvs. omkring den 10. juli. Pengene udbetales ca. 2-3 uger efter.

Bliver du optaget på baggrund af en IKV, får du først SU fra september.

SU

Sådan søger du ind

Få overblik over adgangskrav, hvordan du søger, krav til bilag m.m.

Ansøgningsguide top-up

Svar på din ansøgning

Du får svar senest 7. juli via nemStudie. Her kan du også følge din ansøgning undervejs.

nemStudie.dk

Ansøgningsfrist

1. juli kl. 12.00 - ansøgning åbner 1. februar

Studiestart

Odense 
September

 

Kontakt og vejledning

Optagelsesvejledning

63 18 33 33

Mandag og onsdag: 13.00-15.00 Torsdag: 10.00-12.00

Optagelse fra A til Z

På siden optagelse og vejledning har vi samlet al information om optagelse.

Du kan altid kontakte os på mail, chat eller via din ansøgning på nemStudie.dk.

Optagelse og vejledning

SU

Udannelsen giver ret til SU.

Vejledning og ansøgning på su.dk

Specialpædagogisk støtte

Der er særlige muligheder for støtte, hvis du har en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse.

SPS – Specialpædagogisk Støtte

Besøg uddannelsen

Åbent Hus

Til Åbent Hus møder du studerende, undervisere og vejledere. De fortæller om uddannelsens indhold, praktik, karriereveje, studieliv, optagelse samt økonomi og støttemuligheder.

Åbent Hus

For virksomheder

Få en praktikant

Som virksomhed kan du få en studerende i praktik i din virksomhed i 3-12 måneder afhængig af uddannelsen.

Den studerende skal i praktikken indgå i den daglige drift og være med til at løse arbejdsopgaver i din virksomhed.

Fordele for virksomheden

 • Få tilført ny viden til din virksomhed
 • Prøv en potentiel kommende medarbejder af
 • Få en eksra ressource i en travl hverdag
Få en praktikant

Lignende uddannelser