Innovation og entrepreneurship

Top up/overbygning

Som bachelor i Innovation og Entrepreneurship kan du skabe egen virksomhed og drive kreative processer i eksisterende virksomheder og organisationer.

 • Forretningsudvikling
 • Innovation og entreprenørskab
 • Ledelse og udvikling af projekter
Varighed 1,5 år (3 mdr. praktik)
Sted Vejle, Odense
Studiestart September og Februar
Næste ansøgningsfrist 1. juli kl. 12
Kontakt os

Hør studerende og dimittender fortælle om uddannelsen 3:11

Arbejdsliv og karriere

Uddannelsen i Innovation og Entrepreneurship giver dig nogle spændende karrieremuligheder, alt efter hvilke valgfag du vælger.

Du bliver i stand til at varetage forandringsprocesser og drive udviklingsprojekter som projektleder i en privat virksomhed eller offentlig organisation som intraprenør.

Typiske jobtitler for en professionsbachelor i innovation og entrepreneurship er:

 • Projektleder
 • Innovatør
 • Iværksætter
 • Forretningsudvikler
 • Forandringsagent
 • Kulturiværksætter
 • Social entreprenør
 • Koncept/produktudvikler
 • Founder.

Tre ambitiøse studerende startede virksomheden Crateit

Små, fine træfigurer skåret ud og færdigpakket af mennesker med handicap. Det udgør forretningsmodellen for firmaet Crateit, som blev skabt af tre ambitiøse studerende, der mødte hinanden på uddannelsen Innovation og Entrepreneurship på UCL.

Læs deres iværksætterhistorie

Uddannelsesforløb og praktik

Uddannelsen i Innovation og Entrepreneurship er et 1½-årigt studie der består af tre semestre med en obligatorisk fællesdel, en specialeretningsdel og en praktik- og bacheloropgavedel. 

Du bliver med denne uddannelse specialist i innovation, iværksætteri og forretningsudvikling.

Uddannelsen er bl.a. for dig, der gerne vil gå i dybden med kreative processer, projektledelse og iværksætteri.  

Du vil lære at arbejde med forskellige forretningsmodeller og idegenerering, ligesom du vil blive skarp på finansiering af din idé.

Du bliver undervist i prototyping, Go-to-market strategier, ledelse, entreprenørielle økosystemer og netværk. 

Uddannelsen er et 1½-årigt fuldtidsstudie. Det betyder, at du skal forvente fremmøde og lektioner alle hverdage. 

Undervisningsform

På studiet vil du opleve en projektorienteret undervisningsform, som indeholder digitale læremidler, gruppearbejde og individuelle opgaver - alt sammen med fokus på din dagligdag som entreprenør og idémager.

Dette forbereder dig til at skabe dine egne projekter, et liv som iværksætter samt til de forskellige jobtyper, der findes inden for innovation og forretningsudvikling i etablerede virksomheder. 

Mød virksomheder gennem projekter og workshops

Studiet består overvejende af temaorienterede projektarbejder, workshops og camps.

Derudover er der skriftlige opgaver og diverse andre aktiviteter i forbindelse med undervisningen, f.eks gæsteforelæsninger. 

Alle temaer og workshops bygger på samarbejder med eksterne virksomheder eller cases. Det forventes derfor af dig, at du møder velforberedt og deltager aktivt i de aktiviteter, studiet tilbyder.    

Undervsining på engelsk

En stor del af undervisningen samt undervisningsmateriale og bøger vil være på engelsk.   

Praktisk information 

 • Praktikken finder sted på 3. semester og har en varighed af 3 måneder. 
 • Du er selv ansvarlig for at finde en praktikplads. 
 • Praktikperioden er ulønnet og SU-berettiget.  

Om praktikken 

Praktikperioden på uddannelsen Innovation og Entrepreneurship er din chance for at få prøvet din nyerhvervede viden af i den virkelige verden, hvor du får mulighed for at varetage samme opgaver som en færdiguddannet. 

Du udvikler dig både fagligt og personligt under praktikperioden og får et godt billede af, hvad du vil med din uddannelse, når du er færdig.  

Dine erfaringer fra praksis er meget værdifulde, når du skal ud på jobmarkedet efter endt uddannelse. Du har ikke bare læst en masse teorier, men du har rent faktisk prøvet at arbejde inden for det område, som din uddannelse sigter mod.  

En praktikplads er desuden en enestående chance for at udvide dit netværk i erhvervslivet og er ofte en direkte vej ind på arbejdsmarkedet efter studiet. 

Du har også mulighed for at tage din praktik i udlandet.

Som studerende på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole har du gode muligheder for at få en international profil på din uddannelse. Afhængig af dit uddannelsesvalg kan du deltage i internationale to-ugers moduler, studere et semester i udlandet, være i praktik i udlandet eller deltage i nogle af vores internationale projekter.

Vi lever i en global verden, og du skal efter afsluttet uddannelse kunne konkurrere i denne verden. International viden og erfaring er derfor til stor gavn for dig, men også for samfundet som helhed. Du får indsigt i andre landes udvikling og kulturer, hvilket kan gøre dig mere attraktiv på det danske og det internationale arbejdsmarked.

At studere i en anden kultur er et eventyr, der giver dig erfaringer og færdigheder for livet. Du vil udvikle dig selv, fagligt såvel som personligt, og du vil få venner og kontakter i hele verden.

Læs mere om dine muligheder her

Se uddannelsens studieordning, semesterbeskrivelser og øvrige dokumenter.

Studiedokumenter

Semesteroversigt

Praktik Undervisning

Innovation - 10 ECTS

Ledelse - 7 ECTS

Entreprenørskab - 3 ECTS

Innovativ fordybelse - 5 ECTS

Valgfag - 5 ECTS. 

Eksempler på valgfag

 • Makerskills
 • Digital markedsføring
 • Studietur

På 1. semester lærer du...

... at udvikle og eksekvere forretningsmuligheder i nye og eksisterende virksomheder samt at gennemføre innovationsprocesser.

Du har mulighed for at opbygge et personligt netværk og arbejde med bæredygtig udvikling af en ny eller eksisterende virksomhed, ligesom du lærer at forholde dig til sammenhængen mellem ressourcer, relationer, processer og resultater.

Ledelse - 3 ECTS

Entreprenørskab - 7 ECTS

Forretningsudvikling - 10 ECTS

Strategisk forretningsforståelse - 5 ECTS

Valgfag - 5 ECTS. 

Eksempler på valgfag

 • Small data
 • Social Entrepreneurship as a businessmodel
 • Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab

På 2. semester lærer du...

... at udvikle og vurdere forretningsmodeller med udgangspunkt i omverdens- og markedsvilkår i relation til din egen faglige viden.

Du kan udfordre eksisterende og udvikle nye, bæredygtige forretningsmodeller og kombinere både traditionelle og innovative modeller ud fra kundernes sociale, kulturelle og økonomiske interesser. Du arbejder i praksis med at planlægge og eksekvere konkrete initiativer inden for forretningsudvikling.

I den valgfri specialeretning kan du specialisere dig i den retning, du har interesse i. Du er derfor selv med til at definere, hvilke valgfag der er relevante. 

Praktik - 15 ECTS

Bachelorprojekt - 15 ECTS. 

Studiested og studieliv

Campus ligger meget centralt - tæt på både gågaden, Bryggen, banegården og Streetfood Vejle.

 

UCL Boulevarden
Boulevarden 25
7100 Vejle

Campus

UCL’s campus på Boulevarden ligger centralt i studiebyen Vejle. Her har du fx ikke langt til den hyggelige gågade og centret Bryggen, eller til lækker mad i Vejle Streetfood og kreative fællesskaber i Spinderihallerne. DGI Huset med svømmehal og andre sportsfaciliteter er næsten på den anden side af gaden, så der er god mulighed for motion. Og så kan du invitere kammeraterne med i Mariaparken.

300 Studerende
9 Uddannelser

SPOT

På UCL’s campus på Boulevarden finder du den hyggelige fredagsbar Spot. Fredagsbaren er drevet af studerende, der i løbet af semestret byder indenfor til en gang at drikke og en god sludder og hygge med studiekammeraterne. Der bliver også inviteret til events og fester i forbindelse med fx Halloween, ligesom de også gerne lægger kræfter i en god FIFA-turnering eller et standup-arrangement.

Events på tværs af campusser

Med en placering næsten dør om dør med UCL’s campus på Boulevarden vil du som studerende på Vestre Engvej også kunne opleve et endnu større studiefællesskab, når der afholdes arrangementer og events på tværs af campusserne. Både fredagsbarerne og studiemiljøkoordinatorerne arrangerer løbende både semesterstartfester, konkurrencer og andre fede events på tværs.

Campus ligger tæt på både centrum og havneområdet og lige ved banegården og Storms Pakhus.

 

UCL Seebladsgade
Seebladsgade 1
5000 Odense C

Campus

Som studerende på UCL's campus i Seebladsgade bliver du en del af et aktivt studiemiljø med 3500 studerende og mere end 30 uddannelser. Campus ligger i centrum af Odense tæt på banegården, omgivet af byliv, foreningsliv og kultur. Du får adgang til gode studiefaciliteter, og der er rig mulighed for at deltage i fede events og aktiviteter - både på campus og i byen.

3.500 Studerende
30 Uddannelser

Iværksætterdrømme?

Boxen er UCL’s kreative iværksættermiljø på Seebladsgade. Drømmer du om at blive iværksætter eller udvikle på en idé, har du her mulighed for prøve koncepter af og realisere dine drømme. Boxen er et åbent kontorfællesskab, hvor du kan gøre brug af de gode rammer og ikke mindst sparring fra dine medstuderende og fagfolk. Der er rig mulighed for netværk og adgang til en masse nyttig viden.

BeerBox

BeerBox er fredagsbaren på UCL Seebladsgade. Baren er drevet af frivillige studerende fra campus. Du finder BeerBox i nabobygningen mellem campus og Storms Pakhus, og den er åben hvert semester om fredagen. Der arrangeres løbende events i forbindelse med fx studiestart, Halloween og jul. BeerBox er et hyggeligt sted, hvor du kan møde andre studerende og nyde en øl i selskab med vennerne.

Labs på campus

På vores campus på Seebladsgade finder du et stort udvalg af laboratoriemuligheder, hvor du kan få hands-on erfaring med den praktiske del af din uddannelse. I FabLab kan du udvikle prototyper med bl.a. laser cuttere og 3d-printere. Afhængig af din uddannelse har du også adgang til labs som MediaLab med fotoudstyr og greenscreen eller NeuroLab, hvor du kan arbejde med eye-tracking. 

Adgangskrav og ansøgning

Alle erhvervsakademiuddannelser giver adgang til overbygningen Innovation og entrepreneurship.

Fordeling af studiepladser
54 i Odense og 30 i Vejle. Alle med start september.

Vi tager forbehold for oprettelse af uddannelsen ved for få ansøgere.

 

Du skal lave en motiveret ansøgning på max 1 A4-side med fokus på:

 • Dine begrundelser for, hvorfor du gerne vil arbejde med innovation og entreprenørskab.
 • Hvad det er ved dette område der særligt tiltrækker dig.
 • Hvilke overvejelser du har gjort dig i forhold til dit arbejde med innovation, forretningsudvikling eller som iværktsætter efter endt uddannelse.

Ved flere kvalificerede ansøgere, end vi har pladser til, udvælger vi de bedst kvalificerede ud fra en samlet vurdering af følgende kriterier:

 • Karaktergennemsnit fra adgangsgivende akademiuddannelse eller tilsvarende.
 • Karakter på afsluttende eksamensprojekt.
 • Engelsk kompetencer.
 • Motivationsansøgning.
 • Relevant erhvervserfaring, min. 3 mdr. min. 10 t/u. indenfor produktudvikling, procesudvikling start-ups og lignende.
 • Erfaring med innovation, forretningsudvikling eller iværksætteri i praktikken på akademiuddannelsen.
 • Anden erhvervserfaring på min. 3 mdr. min. 20 t/u.
 • Anden relevant uddannelse med relation til området.
 • Frivilligt arbejde.

Du kan optages, hvis din udenlandske uddannelse svarer til en dansk adgangsgivende uddannelse.

Du skal endvidere have bestået studieprøven i Dansk eller du skal dokumentere tilsvarende kundskaber i dansk.

Udenlandsk eksamen

Sprogkrav

Hvis du ingen adgangsgivende eksamen har, kan du få foretaget en Individuel kompetencevurdering (IKV). Her vil du blive vurderet på, om din samlede viden og dine kompetencer kan sidestilles med en adgangsgivende eksamen, som kan gøre dig optagelsesberettiget.

Individuel Kompetencevurdering

Hvis du starter på top-up uddannelsen direkte efter, du har afsluttet en af de adgangsgivende erhvervsakademiuddannelser, har du mulighed for at søge SU fra juli.

Bliver du optaget på baggrund af en IKV, får du først SU fra september.

SU

Sådan søger du ind

Få overblik over adgangskrav, hvordan du søger, krav til bilag m.m.

Ansøgningsguide top-up

Svar på din ansøgning

Du får svar senest 7. juli via nemStudie. Her kan du også følge din ansøgning undervejs.

nemStudie.dk

Ansøgningsfrist

1. juli kl. 12.00
Du får svar senest 7. juli

Studiestart

Odense 
September

Vejle
September
Februar

 

Kontakt og vejledning

Optagelsesvejledning

63 18 33 33

Mandag og onsdag: 13.00-15.00 Tirsdag, torsdag og fredag: 10.00-12.00

Skriv til os

Du kan altid kontakte os på mail, chat eller via din ansøgning på nemStudie.dk.

På siden optagelse og vejledning har vi samlet al information om optagelse.

Optagelse og vejledning

SU og studievejledning

Udannelsen giver ret til SU.

Vejledning og ansøgning på su.dk

Hjælp og vejledning under dit studie.

Studievejledningen

Specialpædagogisk støtte

Har du en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, som betyder, at du har brug for særlig støtte til at gennemføre din uddannelse, kan du søge SPS – Specialpædagogisk Støtte.

SPS – Specialpædagogisk Støtte

Mød uddannelsen

Kom til Åbent hus på UCL Seebladsgade. Mød studerende og undervisere for mere end 35 stærke uddannelser.

Besøg os i Odense

Ses vi 23. maj?

Kom til åbent hus på UCL Boulevarden. Mød studerende og undervisere fra erhvervsakademiuddannelserne

Besøg UCL Boulevarden

For virksomheder

Få en praktikant

Som virksomhed kan du få en studerende i praktik i din virksomhed i 3-12 måneder afhængig af uddannelsen.

Den studerende skal i praktikken indgå i den daglige drift og være med til at løse arbejdsopgaver i din virksomhed.

Fordele for virksomheden

 • Få tilført ny viden til din virksomhed
 • Prøv en potentiel kommende medarbejder af
 • Få en eksra ressource i en travl hverdag
Få en praktikant

Lignende uddannelser

Digital konceptudvikling

International handel og markedsføring

Sport management