Anvendt økonomi

Akademimodul

Få forståelse for økonomistyring, driftsøkonomiske problemstillinger og beslutningsprocesser, så du kan styre en projektøkonomi eller en økonomi for et team i hverdagen. Bliv klogere med Anvendt økonomi!

Datoer og tilmeld

Styr økonomien i din virksomhed

Fagligt indhold 

Du får viden om og forståelse for praksis og metoder inden for investering, finansiering og driftsøkonomi, som relaterer sig til udviklingsprojekter og drift. Du vil få kompetencer til at anvende økonomiske rapporteringsformer og gennem centrale metoder afdække virksomhedens markedsmæssige situation bestemt af efterspørgsel-, konkurrence- og omkostningsforhold.

Med faget får du kompetencer til at udarbejde økonomisk budgettering og opfølgning på mindre udviklingsprojekter og daglig drift.

Du kommer til at arbejde med:

  • økonomistyring
  • investering
  • finansiering.

Udbytte

Du bliver i stand til på et teoretisk og praktisk grundlag at arbejde med centrale erhvervsøkonomiske problemstillinger og beslutningsprocesser. Du får indsigt i, hvordan man anvender erhvervsøkonomiske løsningsmodeller og teorier.

Efter Anvendt økonomi kan du:

  • anvende principper for valg mellem forskellige investeringsforslag
  • håndtere grundlæggende økonomisk budgettering og opfølgning på daglig drift
  • håndtere drift og investeringsbudgettering samt opfølgning på mindre udviklingsprojekter
  • anvende metoder til at udarbejde omkostningskalkulationer og driftsbudget.

Niveau

Modulet er for dig med relevant erhvervserfaring, som vil have styrket dine kompetencer inden for driftsøkonomiske problemstillinger og beslutningsprocesser.

Modulet hører under akademiuddannelsen Innovation, produkt og produktion og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag.

Målgruppe

Akademimodulet er for dig, som vil stå stærkt i din virksomhed, hvor du kan udarbejde omkostningskalkulationer og driftsbudgetter på baggrund af redskaber, der knytter sig til investering, finansiering og driftsøkonomi.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Jan Poulsen Uddannelseskonsulent
Karen Hempler Andreasen Sekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Datoer og tilmeld

Forløb