Forandringsledelse

Akademimodul

Ved du, hvad der skal til for at motivere dine medarbejdere i en forandringsproces? På Forandringsledelse lærer du om udfordringerne og reaktionsmønstre samt, hvordan du som leder skal lytte og guide dine medarbejdere til en succesfuld og motiveret forandringsproces.

Tilmeld

Involver dine medarbejdere i hele forandringsprocessen

Fagligt indhold

På modulet arbejder du med dine egen rolle og praksis i forandringsprocesser. Du bliver introduceret til teori, bl.a. Kotters 8-trins forandringsmodel og Kousholts forandringshjul, og du lærer at relaterer teorierne og anvende dem i din egen praksis.

Du lærer også om:

  • kommunikation i forandringsprocesser
  • forskellen på lytning og aktiv lytning, herunder vigtigheden af, at du involverer dine medarbejdere i hele forandringsprocessen
  • forskellige reaktionsmønstre på forandringer, og hvordan du kan imødekomme dem.

Udbytte

Som leder får du en større forståelse for, hvad der ligger i en forandringsproces. Du bliver derfor bedre i stand til at italesætte den ramme for forandringerne, som gør dine medarbejdere i stand til at navigere i processen med forhåbentlig øget overblik og motivation som følge.

Som medarbejder lærer du om dine egne udfordringer i forandringsprocesser, og du får værktøjerne til at forudsige, forbedre og udvikle dine reaktionsmønstre.

Niveau

Modulet kan tages som en del af den fulde akademiuddannelse i Ledelse eller som et enkeltfag. Forandringsledelse er et valgfrit modul på uddannelsen.

Målgruppe

Modulet er særligt målrettet dig, der er mellemleder, topleder eller medarbejder, og som har behov for nye redskaber, når du skal forholde dig til forandring og forandringsprocesser.

Eiler Skovbjerg, studiekoordinator Vejleder i ledelse og HR inden for akademiuddannelse og realkompetencevurdering (RKV)
Susanne Hansen Sekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning
Tilmeld

Forløb