Forandringsledelse

Akademimodul

Ved du, hvad der skal til for at motivere dine medarbejdere i en forandringsproces? På Forandringsledelse lærer du om udfordringerne og reaktionsmønstre samt, hvordan du som leder skal lytte og guide dine medarbejdere til en succesfuld og motiveret forandringsproces.

 

Datoer og tilmeld

Læs forandringsledelse og involver dine medarbejdere i forandringsprocessen 

Med et akademimodul i forandringsledelse bliver du i stand til at skaber de rette rammer, som giver plads til udvikling og forandring i din organisation. Du vil opnå værktøjer såsom at analysere og udvælge de rette løsningsmodeller eller teori, som kan inddrages i relevante interesser i processen.  

Ved at læse forandringsledelse vil du få den nødvendige viden til at kunne indgå i et kvalificeret fagligt, tværfagligt og tværgående samarbejde, som du får brug for når du som forandringsleder vil du blive centrum for den dynamiske udvikling af organisationen. 

Med et kursus i forandringsledelse får du redskaberne til at kunne håndtere de udfordringer, der kan opstå i forbindelse med forandringer såsom fusioner, økonomiske stramninger og konkurrence fra et globalt marked. 

Fagligt indhold

På modulet arbejder du med dine egen rolle og praksis i forandringsprocesser. Du bliver introduceret til teori, bl.a. Kotters 8-trins forandringsmodel og Kousholts forandringshjul, og du lærer at relaterer teorierne og anvende dem i din egen praksis.

Du lærer også om:

  • kommunikation i forandringsprocesser
  • forskellen på lytning og aktiv lytning, herunder vigtigheden af, at du involverer dine medarbejdere i hele forandringsprocessen
  • forskellige reaktionsmønstre på forandringer, og hvordan du kan imødekomme dem.

Dit udbytte af et akademimodul i forandringsledelse

Som leder får du en større forståelse for, hvad der ligger i en forandringsproces. Du bliver derfor bedre i stand til at italesætte den ramme for forandringerne, som gør dine medarbejdere i stand til at navigere i processen med forhåbentlig øget overblik og motivation som følge.

Som medarbejder lærer du om dine egne udfordringer i forandringsprocesser, og du får værktøjerne til at forudsige, forbedre og udvikle dine reaktionsmønstre.

Modulet indeholder emner som 

  • Forandringsmodeller og teorier 
  • Kommunikation som forandringsværktøj 
  • Ledelse af forandrings- og udviklingsprocesser 
  • Forandringspsykologi 
  • Værktøjer til at planlægge og gennemføre forandringsprocesser 

Niveau

Modulet kan tages som en del af den fulde akademiuddannelse i Ledelse eller som et enkeltfag. Forandringsledelse er et valgfrit modul på uddannelsen.

Målgruppe

Modulet er særligt målrettet dig, der er mellemleder, topleder eller medarbejder, og som har behov for nye redskaber, når du skal forholde dig til forandring og forandringsprocesser.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Jon Bloch Skipper Uddannelseskoordinator
Susanne Hansen Sekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Datoer og tilmeld

Forløb