Særlige målgrupper i beskæftigelsesindsatsen

Akademimodul

Er du interesseret i særlige målgrupper inden for beskæftigelsesindsatsen? Kvalificer dit arbejde med forskellige vejledningsmetoder og tilgange til læring i forhold til en konkret målgruppe.

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

Lær forskellige vejledningsmetoder og tilgange til læring!

Fagligt indhold 

Med viden om og forståelse for forskellige vejledningsmetoder og tilgange til læring i forhold til den konkrete målgruppe lærer du at varetage særlige målgrupper og særlige beskæftigelsesmæssige udfordringer.

Du får viden om:

  • kommunikation, relationer, etik, myndighedsrolle og konflikthåndtering i arbejdet med særlige målgrupper
  • det relevante arbejds- og uddannelsesmarked i forhold til særlige målgrupper
  • identitet, marginalisering, inklusion/eksklusion, læringsadfærd og læringsstrategier
  • tilpasning af metoderne i vejledning, motivationsarbejde, den individuelle samtale og gruppevejledning over for særlige målgrupper.

Udbytte

Du lærer at anvende dine kompetencer til at arbejde målrettet og systematisk i forhold til den ledige inden for den valgte målgruppe.

Når du kan anvende og omsætte de forskellige vejledningsmetoder til de forskellige målgrupper, er du i stand til at udarbejde handlingsplaner i samarbejde med den ledige samt motivere den ledige/målgruppen til uddannelse/arbejde.

Efter Særlige målgrupper i beskæftigelsesindsatsen kan du:

  • anvende understøttende og udfordrende færdigheder i samtalen med den ledige i den valgte målgruppe
  • reflektere over de faglige og etiske problemstillinger, der knytter sig til indsatsen for den ledige og målgruppen
  • gå ind i konflikter på konstruktiv dialogbaseret vis.

Niveau

Modulet hører under akademiuddannelsen i Beskæftigelse og kan tages som en del af den fulde akademiuddannelse eller som et enkeltfag. Særlige målgrupper i beskæftigelsesindsatsen er et valgfrit modul.

Målgruppe

Modulet er for dig, der arbejder på beskæftigelsesområdet. Det kan fx være et jobcenter, en a-kasse, en ydelsesafdeling eller en afklaringsinstitution.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Gode muligheder for tilskud

Du har mange muligheder for at søge tilskud til dit kursus- eller efteruddannelsesforløb, det handler blot om at kigge de rigtige steder.

Økonomi og tilskud

Susanne Fallesen Studiesekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Datoer og tilmeld

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb