Socialpædagogik og psykiatri

Akademimodul

Vil du opnå kompetencer til at deltage i samarbejdet i det socialpædagogiske og psykiatriske arbejdsområde med inddragelse af borgeren, pårørende og øvrige samarbejdspartnere? Forstå din rolle som fagperson og støt borgeren til at finde løsninger!

Datoer og tilmeld

Lær om mentaliseringsbaseret omsorg i det socialpædagogiske arbejde!

Fagligt indhold 

Når du kan identificere de kendetegn, der karakteriserer borgere i udsatte positioner, og du har forståelse for din rolle som fagperson, har du et solidt udgangspunkt for at støtte borgeren i at finde løsninger, der bidrager til et meningsfuldt liv.

Du lærer om:

  • borgere i udsatte positioner, herunder kendetegn og levevilkår
  • relationens betydning for det professionelle møde med borgere i udsatte positioner
  • mentaliseringsbaseret omsorg og pædagogik
  • styrkelse af borgerens handlekompetence
  • arbejdsmiljø i relation til arbejdet i det psykiatriske og socialpædagogiske felt.

Udbytte

Du lærer at anvende forskellige kommunikative metoder i samarbejde med borgere, pårørende og øvrige samarbejdspartnere, hvor du kan håndtere konflikter, der kan opstå i mødet mellem disse.

Efter Socialpædagogik og psykiatri kan du:

  • anvende mentaliseringsbaseret omsorg og pædagogik i forhold til at understøtte borgerens handlekompetencer
  • anvende forskellige metoder der bidrager til et godt arbejdsmiljø
  • håndtere praksisnære problemstillinger i relation til borgere i udsatte positioner, borgernes pårørende og øvrige samarbejdspartnere.

Niveau

Modulet hører under akademiuddannelse i Sundhedspraksis og kan tages som en del af den fulde akademiuddannelse eller som et enkeltfag. Socialpædagogik og psykiatri er et valgfrit modul.

Målgruppe

Akademimodulet er til dig, der arbejder eller vil arbejde med borgere i udsatte situationer, hvor socialpædagogiske og psykiatriske teorier kan styrke dit arbejde ved inddragelse af borgeren, pårørende og øvrige samarbejdspartnere.

Download folder

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Janni Guldbrandsen, konsulent Arbejder bl.a. med udvikling og undervisning inden for den sundhedsfaglige diplomuddannelse
Susanne Fallesen Studiesekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Datoer og tilmeld

Forløb