Sygefraværsindsatsen

Akademimodul

Vil du arbejde med forebyggelse, arbejdsfastholdelse, sundhedsfremme og rehabilitering? Lær om problemstillinger vedrørende sygdomsbegreber, sygefraværsområdets organisering og samarbejdsrelationer.

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

Sæt fokus på sygefraværsindsatsen!

Fagligt indhold 

Med viden om sygdomsbegreber og rehabilitering styrker du dine kompetencer til at håndtere kommunikation og etik i arbejdet med sygemeldte borgere.

Du får viden om forebyggelse og rehabilitering i forhold til sygefravær, så du kan varetage koordineringen af sygefraværsindsatsen med fokus på udviklingen på sygefraværsområdet.

Du får viden om:

  • målgrupper i sygefraværsindsatsen
  • udviklingen på sygefraværsområdet og i opfattelser af sygdom, sundhedsfremme, beskæftigelse og velfærd
  • sagsbehandling og afgørelser inden for sygedagpengelovgivningen
  • håndtering af kommunikation og etik i arbejdet med sygemeldte borgere, herunder samtalemetoder.

Udbytte

Med din nye viden om sygefravær er du i stand til at afklare, hvilken indsats der skal til, for at den ledige kan vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Efter Sygefraværsindsatsen kan du:

  • udrede, afklare og følge op på en sygefraværssag, herunder udforme funktionsbeskrivelser og fastholdelsesplaner
  • varetage lettere sagsbehandlingsopgaver
  • identificere, hvornår andre rådgivere, faggrupper m.fl. bør inddrages.

Niveau

Modulet hører under akademiuddannelsen i Beskæftigelse og kan tages som en del af den fulde akademiuddannelse eller som et enkeltfag. Sygefraværsindsatsen er et valgfrit modul.

Målgruppe

Modulet er for dig, der arbejder på beskæftigelsesområdet. Det kan fx være et jobcenter, en a-kasse, en ydelsesafdeling eller en afklaringsinstitution.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Gode muligheder for tilskud

Du har mange muligheder for at søge tilskud til dit kursus- eller efteruddannelsesforløb, det handler blot om at kigge de rigtige steder.

Økonomi og tilskud

Mette Camilla Vinggaard, Lektor i socialt arbejde og konsulent Videreuddannelse Sundhed, Socialt arbejde og Velfærdsforskning
Susanne Fallesen Studiesekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Datoer og tilmeld

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb