Valg og valgprocesser ? teorier og praksisformer

Diplommodul

Med teorier og metoder om karrierevalg med psykologisk, sociologisk og læringsteoretisk afsæt kan du få et solidt indblik i strategier til håndtering af vejledingsbehov og udviklings- og dokumentationsarbejde.

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

Tilrettelæg og gennemfør  vejledning, som understøtter karrierevalg- og valgprocesser!

Fagligt indhold 

Ved at forstå og reflektere over sammenhængen mellem vejledningsfaglige problemstillinger, individets vejledningsbehov og valg af vejledningsmetoder og strategier, kan du udvikle dit arbejde med vejledning.

Du lærer om:

  • strukturelle og individuelle faktorer, der påvirker karrierevalg- og udvikling
  • teorier om karrierebegrebet og karriereforløb
  • empiriske undersøgelser af valgmønstre og karriereveje
  • metoder til valgforberedende og valgunderstøttende vejledningsaktiviteter.

Udbytte

Du lærer at anvende teorier og metoder om karrierevalg- og valgprocesser i forhold til forskellige vejledningsbehov, hvor du selvstændigt kan indgå i vejledningsfaglige og tværfaglige samarbejder om udviklings- og dokumentationsarbejde i forhold til uddannelses- og karrierevalg.

Efter Valg og valgprocesser - teorier og praksisformer kan du:

  • beskrive og vurdere forskellige teorier og metoders potentiale i forhold til at understøtte uddannelses- og karrierevalg
  • håndtere og perspektivere vejledningsmetoder og strategier, der relaterer sig til forskellige målgrupper og vejledningsbehov
  • formidle vejledningsfaglige overvejelser, der knytter sig til tilrettelæggelse, gennemførelse og evaluering af vejledning, der understøtter karrierevalg- og valgprocesser.

Niveau

Modulet hører under diplomuddannelse i Uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag. Valg og valgprocesser - teorier og praksisformer er et valgfrit modul.

Målgruppe

Modulet er for dig, der arbejder professionelt med eller er interesseret i valg og valgprocesser.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Trine Lippert, Lektor og uddannelsesfaglig koordinator Studievejleder
Jane Ahrendt Studiesekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Datoer og tilmeld

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb