Forandringsledelse

Akademimodul

Vil du lære om udviklingsbaseret forandringsledelse, hvor du medtænker de ledelsesmæssige krav og forventninger, som medarbejdere og øvrige interessenter stiller til ledelse af forandringsprocesser?
Du kan blive udviklingsklar med Forandringsledelse.

Tilmeld modul

Lær om forandrings- og udviklingsprocesser

Fagligt indhold 

Du får forskellige værktøjer og metoder til planlægning, gennemførelse og implementering af forandringer i forskellige virksomheder.

Med grundlæggende forandringspsykologi og viden om kommunikationens betydning for ledelse af forandringsprocesser bliver du i stand til at forstå kommunikationen som et aktivt forandringsværktøj.

Du lærer om:

  • vurdering af virksomhedens forandringsbehov
  • forandringsmodeller og -værktøjer
  • hvordan forandringer planlægges og gennemføres
  • forandringskommunikation og veje til følgeskab
  • forandringspsykologi og skabelsen af forandringsparathed
  • ledelse i og af forandringen som en kontinuerlig proces.

Udbytte

Med Forandringsledelse kan du vurdere forskellige ledelsesformers relevans i forskellige forandringssituationer samt udvælge centrale udviklingsområder og løsningsmodeller for forandringssituationer.

Du bliver i stand til at varetage forandringsledelse i praksis, hvor du forstår at anvende kommunikationen til at formidle relevant information til interessenterne i forandringsprocessen.

Niveau

Forandringsledelse giver dig redskaber til grundlæggende analyse og vurdering af problemstillinger i forbindelse med forandringsledelse.

Modulet hører under akademiuddannelse i Ledelse og kan tages som en del af den fulde akademiuddannelse eller som et enkeltfag.

Målgruppe

Modulet er for dig, der gerne vil lede organisationer gennem perioder med forandring og udvikling som nuværende eller kommende leder i en privat eller offentlig virksomhed.

Carsten Buhr Langelykke, konsulent Fagansvarlig for og underviser i fagene projekt-, forandrings- og teamledelse
Susanne Hansen Sekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning
Tilmeld modul

Forløb