Grundlæggende bestyrelsesansvar

Akademimodul

Har du styr på grundlæggende bestyrelsesansvar?
Uanset om du sidder i bestyrelsen i folkeskolen, idrætsklubben eller i små og mellemstore virksomheder vil du kunne få viden, så du kan udvikle din egen praksis inden for bestyrelsesarbejdet.

Tilmeld modul

Få grundlæggende forståelse for bestyrelsesarbejde!

Fagligt indhold 

Grundlæggende bestyrelsesansvar er for dig, der enten overvejer at indtræde i en bestyrelse eller for dig, der har siddet få år i en bestyrelse.

På modulet vil du blive introduceret for praksisnære teorier og værktøjer så som fx den gode dagsorden, bestyrelsens sammensætning og bestyrelsen som ledelsesteam. Du får gennemgået de vigtigste teorier og metoder inden for bestyrelsesarbejde, og få dermed mulighed for at styrke din indsats i bestyrelsesarbejdet.

Du får viden om:

  • juridisk og personligt ansvar
  • samarbejdsformer i bestyrelsesarbejde
  • kommunikation og rapportering internt i bestyrelsen såvel som eksternt.

Udbytte

Du opnår en større forståelse for kommunikationen og samarbejdet i bestyrelsen og mellem bestyrelsen og direktionen, og du bliver i stand til at varetage professionelt bestyrelsesarbejde.

Efter Grundlæggende bestyrelsesansvar kan du:

  • varetage arbejdsområder som professionelt bestyrelsesarbejde indebære
  • anvende og kombinere et alsidigt sæt af færdigheder, der knytter sig til beskæftigelse inden for bestyrelse af virksomheder og organisationer
  • vurdere praksisnære problemstillinger og anvise justeringer af arbejdsgange og arbejdsprocesser, som er særlige i forhold til bestyrelsesarbejde.

Niveau

Modulet hører under den akademiuddannelsen i Ledelse og kan tages som en del af den fulde akademiuddannelse eller som et enkeltfag. Grundlæggende bestyrelsesansvar er et valgfrit modul.

Målgruppe

Grundlæggende bestyrelsesansvar er for dig, der enten overvejer at indtræde i en bestyrelse eller for dig, der har siddet få år i en bestyrelse.

Eiler Skovbjerg Vejleder
Susanne Hansen Sekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning
Tilmeld modul

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb