3 gode råd til online undervisning

Coronakrisen har sat gang i et helt nyt behov for online undervisning, men det kan være svært at skabe gode læringsrammer i den, for nogle, fremmede undervisningsform.

For at hjælpe dig på vej har UCL lavet podcasten Lises Læringsteknologi.

Dato: 18.05.2020 - Forfatter: Carsten Buhr Langelykke, Allan Folke Larsson og Elin Andersen

I podcasten taler Lise Lau, lektor og konsulent i Digitalisering og IT, med spændende og kloge mennesker om de forskellige aspekter og problemstillinger, der kan opstå i fjernundervisning.

Du kan nu lytte med til 2. episode, hvor UCL-lektorer Carsten Buhr Langelykke, Allan Folke Larsson og Elin Andersen fra Ledelse og Organisation, deler ud af deres erfaringer om online undervisning, som de har både fra tidligere forløb og fra coronatiden. Lyt med, når de tre lektorer reflekterer over de problematikker og muligheder, der er ved online undervisning.

Her får du tre gode råd fra afsnittet:

1. Del holdet op i grupper, så alle får mulighed for at deltage aktivt i timen

Det kan for mange være grænseoverskridende at skulle tale foran mange mennesker, også online. Det vil derfor skabe en tryghed, at eleven kan tale i en mindre gruppe og derved stadig føle sig hørt.

2. Vær mere styrende i undervisningen

Udnyt de forskellige funktioner den online platform har. På den måde kan du sørge for, at alle, der har noget at sige, får mulighed for byde ind.

3. Fortæl eleverne, at tingene kan gå galt

Jo længere afstand vi har til hinanden, desto større chance er der for konflikt. Fortæl derfor lige fra start, at du også er ved at lære det nye system, og at der kan opstå fejl i denne proces. Det er helt naturligt.

Lyt med i podcastens episode 2, hvor de tre lektorer fortæller meget mere om deres oplevelser fra online undervisning, og hvordan de har optimeret deres online læringsmiljø. Lektorerne underviser på UCL’s efter- og videreuddannelser, men deres erfaringer kan også overføres til andre elevgrupper.

Abonner på podcasten Lises Læringsteknologi på Itunes, Apple Podcast eller Podcast Addict. Så er du sikker på at få besked, hver gang der kommer en ny spændende episode.

Carsten Buhr Langelykke Konsulent. Fagansvarlig for og underviser i fagene projekt-, forandrings- og teamledelse
Allan Folke Larsson Konsulent, Ledelse og Lederudvikling

Mød Carsten Buhr Langelykke

Carsten Buhr Langelykke er inspirator, facilitator og underviser for fagene projektledelse, forandringsledelse og teamledelse

Carsten arbejder for, at vi ikke glemmer individets, teamets og organisationens rolle, hvad enten det er i et projekt, i en forandringsproces eller i teamet.

Om sit arbejde siger Carsten: "Min fornemste opgave er, at hjælpe folk med at flytte sig i en retning, der er til gavn for dem og deres omgivelser via inddragende undervisning og eksempler fra virkeligheden; dette naturligvis med afsæt i faget, der undervises i.

Jeg vil gerne stille dig to små spørgsmål til refleksion: Hvordan sikrer du fælles forventninger i forandringen, i projektet og i teamet? Hvad sker der, hvis du som leder ikke sikrer det?".

Carsten Buhr Langelykke

65 43 46 83

cabl@ucl.dk

Mød Allan Folke Larsson

Allan Folke Larsson underviser bl.a. på Diplom i ledelse. Han har mange års ekspertise inden for strategisk planlægning og retning af arbejdsstyrke, talentstyring, forretningstransformation, medarbejderengagement, performance management og organisatorisk effektivitet.

Allan Folke Larsson går efter at være tankevækkende, velbevandret og altid bringe en afbalanceret tilgang til enhver situation. Ud over ledelse underviser han i fag som salgspsykologi og grundlæggende salg.

Allan Folke Larsson

29 46 19 44

alfl@ucl.dk

Er indholdet brugbart?