Demens, jura og etik

Diplommodul

Er du interesseret i det sociale arbejdes anvendte teorier og metoder for borgere med demens og deres pårørende? På Demens, jura og etik styrker du dine kompetencer til at tilrettelægge og udvikle samarbejdet med demente borgere og pårørende.

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

Lær om lovgivning og etik i arbejdet med demens!

Fagligt indhold

På modulet får du viden, færdigheder og kompetencer til at kunne udvikle din egen praksis og deraf handle på et etisk og juridisk grundlag i samarbejde med borgeren med demens, pårørende og samarbejdspartnere.

Du lærer om:

  • etiske teorier og refleksionsmodeller
  • samspillet mellem juridiske rammer og etiske dilemmaer
  • personcentreret perspektiv
  • borgerinddragelse.

Udbytte

Efter Demens, jura og etik kan du håndtere komplekse situationer inden for lovgivningens rammer i forhold til borgere med demens og deres pårørende samt udvise etisk dømmekraft i samarbejdet med borgeren med demens og pårørende om udvikling af et meningsfuldt hverdagsliv.

Du er i stand til at formidle juridiske rammer og etiske problemstillinger på en værdig måde over for borgeren med demens, dennes pårørende og samarbejdspartnere samt at udvikle egen praksis ud fra en personcentreret og værdig støtte for borgeren med demens.

Niveau

Modulet hører under den Socialfaglige diplomuddannelsen og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag. Demens, jura og etik er et retningsspecifikt modul under retningen Demens.

Målgruppe

Modulet er for dig, der arbejder professionelt med socialt arbejde. Du kan fx være socialrådgiver, lærer, pædagog, ergoterapeut eller sygeplejerske.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Kim Koldby Chefkonsulent og sekretariatsleder for Udviklingscenter for Demensområdet
Trine Lippert, Lektor og uddannelsesfaglig koordinator Studievejleder
Susanne Fallesen Studiesekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Datoer og tilmeld

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb