Professionsbachelor
Vil du skabe de ideer, der skal udvikle vores samfund? Og vil du være med til at gøre dem til virkelighed? Så bliv administrationsbachelor.
Med administrationsbacheloruddannelsen får du en faglig robusthed inden for kommunikation, projektstyring, jura og økonomi.
Du bliver klædt på til at tænke i nye løsninger, effektivisering og kvalitetssikring.
De evner bliver der i høj grad brug for på din fremtidige arbejdsplads. Hvad enten den bliver i en kommune, et ministerium, en region, EU eller en privat virksomhed.
Uddannelsen er meget tæt på det arbejdsliv, der venter dig som uddannet administrationsbachelor.
I løbet af uddannelsen har du 5 måneders praktik, og du laver flere projektforløb med fx kommunale forvaltninger, institutioner og organisationer.
Efter 3½ års uddannelse kan du kalde dig professionsbachelor i offentlig administration.
Administrationsbacheloruddannelsen kan også tages som fleksibel uddannelse, hvor du har gode muligheder for at kombinere et arbejde med at tage en uddannelse. Læs mere under fold ud-menuen Fleksibel administrationsbachelor.
Administrationsbacheloruddannelsen består af 13 moduler. 4 af dem er valgfrie. Det giver dig gode muligheder for at skabe din egen uddannelsesprofil.
Det første 1½ år af uddannelsen har du et grundforløb.
Herefter specialiserer du dig i et helt år, inden du bl.a. slutter af med praktik og dit bachelorprojekt.
Administrationsbacheloruddannelsen er bygget op over 13 moduler med 2 moduler på hvert semester. Praktikken på 6. semester dækker dog et helt semester. Hvert modul har et selvstændigt tema.
Det første 1½ år har du et obligatorisk grundforløb med 6 moduler, der er bygget op omkring 4 kerneområder:
Det sidste år på uddannelsen har du 3 obligatoriske moduler, der inkluderer praktik og bachelorprojekt.
På 7.-10. modul kan du vælge 4 valgmoduler inden for vidt forskellige kompetence- og fagområder.
På Administrationsbacheloruddannelsen tager vi på valgmodulerne afsæt i FN’s 17 Verdensmål, fordi vi ønsker, at vores studerende har fokus på en bæredygtig fremtid.
De evner bliver der i høj grad brug for på din fremtidige arbejdsplads. Hvad enten den bliver i en kommune, en region, et ministerium, EU eller anden international organisation eller i en privat virksomhed.
Valgmodulerne ligger fx inden for nedenstående beskæftigelsesområder:
Læs og se videoer om valgmodulerne på Administrationsbacheloruddannelsen i Odense.
Du kan både komme på praktik- og studieophold i udlandet i forbindelse med, at du tager administrationsbacheloruddannelsen.
Du kan komme på udlandsophold i din studietid på 3 måder:
Du har mulighed for at komme på studieophold på en udenlandsk uddannelsesinstitution, der fx udbyder ”Bachelor of public administration”.
Du kan komme på studieophold på 4. semester i forbindelse med valgmodul 7 og 8 og/eller på 5. semester i forbindelse med valgmodul 9 og 10.
Studieopholdene kan fx have en varighed på 15 ECTS, 30 ECTS (et semester) eller maksimalt op til 60 ECTS-point, som svarer til et studieår. Dog anbefales det, at du planlægger et studieophold af min. 30 ECTS over et helt semester.
Du skal have en forhåndsgodkendelse af studieforløbet i udlandet fra UCL, så der er sikkerhed for, at det er relevant ift. administationsbacheloruddannelsen.
Du kan komme på praktikophold i udlandet på uddannelsens 6. semester (modul 11).
Varigheden af praktikken er 5 måneder.
Du har mulighed for at tage dit praktikophold i udlandet enten via en af Administrationsbacheloruddannelsens partnerinstitutioner eller som ”free mover”, hvor du selv finder et praktiksted i udlandet (fx via venner eller familie).
Der kan være flere fordele ved at tage på praktikophold i udlandet. Du kan:
Du skal opfylde nogle krav for at kunne søge om at komme på praktikophold i udlandet. Du skal:
Som studerende på Administrationsbacheloruddannelsen i Odense får du tilbud om en studietur til Bruxelles i starten af modul 2.
Forberedelsen til turen foregår allerede på modul 1, hvor du introduceres til EU inden for forskellige faglige områder.
Normalt består turen til Bruxelles bl.a. af besøg i EU-Parlamentet og -Kommissionen, hvor der ofte også vil være mulighed for at stille spørgsmål til en politiker.
Derudover får du og dine medstuderende mulighed for at besøge politiske organisationer i Bruxelles med relevans for uddannelsen.
Den fleksible administrationsbacheloruddannelse henvender sig primært til dig, der allerede sidder i en stilling i en kommune eller en anden politisk styret organisation.
Du arbejder fx med regnskab, jura eller HR i en funktion som kontorassistent eller lignende, og du drømmer om at få flere udfordringer.
Du skal vælge den fleksible administrationsbacheloruddannelse, fordi du gerne vil øge dine muligheder for at få mere ansvar og fx arbejde mere med analyse- koordinerings- og udviklingsopgaver.
Med administrationsbacheloruddannelsen får du redskaber til at arbejde med kommunikation, projektstyring, jura og økonomi i kommuner, regioner, i staten eller andre politisk styrede organisationer.
Du bliver klædt på til at tænke i nye løsninger, effektivisering og kvalitetssikring.
Din uddannelse og undervisning bliver planlagt i samarbejde med dig og din nuværende arbejdsplads. Det betyder, at vi forsøger at tage mest muligt hensyn til, at dit privat-, arbejds- og studieliv kan gå op i en højere enhed.
Du vil arbejde dig igennem de samme fag og mål, som der er på administrationsbacheloruddannelsen som almindeligt fuldtidsstudie.
En af forskellene er, at du på det fleksible uddannelsesforløb vil få tilknyttet en mentor, som vil hjælpe dig med at planlægge, hvordan din undervisning vil forløbe her hos os.
Derudover vil uddannelsen bestå af en kombination af undervisning på UCL’s campus i Odense samt online-læring og aktiviteter med din studiegruppe. Hvor meget undervisning der er behov for anhænger af din erfaring.
Din nye viden fra uddannelsen kan bringes i spil i dit job med det samme. Samtidig kan din erfaring inddrages i undervisningen på uddannelsen til gavn for både dig og din arbejdsplads.
Du kan starte på uddannelsen til september. Du skal søge ind på kvote 2, hvor du bl.a. skal:
Hvis du vil vide mere, er du meget velkommen til at kontakte UCL's optagelsesvejledning på optagelse@ucl.dk eller 6318 3333.
Praktikken har en varighed af 5 måneder og finder sted halvvejs gennem det tredje studieår. Forud for praktikstart skal du som studerende have søgt og fundet dig en praktikplads.
Arbejdsugen er på 37 timer pr. uge.
Praktikken finder hovedsageligt sted indenfor stabsfunktioner i forskellige forvaltninger og kan fx rette sig mod opgaver indenfor:
Du kan også komme i praktik i SKAT eller indenfor uddannelses- og erhvervsvejledning.
De fleste praktikpladser er i kommunerne. Men der findes også praktikpladser hos regionerne, frivillige organisationer, private arbejdspladser og statslige institutioner.
Eksempler på kommunale praktiksteder:
Eksempler på regionale og statslige praktiksteder:
Eksempler på private praktiksteder:
Praktikpladserne findes på Fyn og Langeland samt i Vejle og Fredericia kommuner.
Du skal forberede dig på, at der kan være transporttid i praktikperioden, og du afholder selv udgiften til transport. Der er mulighed for tilskud via et Ungdomskort.
I praktikken har du en vejleder på dit praktiksted og en vejleder fra uddannelsesinstitutionen. Begge følger og vejleder dig i de 5 måneder, du er i praktik.
Praktikken er ulønnet, men du får din SU med.
En karriere i en kommune, et ministerium, en region, EU eller i en privat virksomhed. Det er nogle af de jobmuligheder en administrationsbacheloruddannelse åbner for.
Arbejdsopgaverne for en administrationsbachelor kan spænde bredt og fx inkludere:
Politisk styrede organisationer er naturlige arbejdspladser for administrationsbachelorer.
Uddannelsen klæder dig på, så du kender rammerne for administrativ opgaveløsning i kommuner, regioner, stat og på EU-plan og ved, hvordan de indbyrdes spiller sammen.
Også private virksomheder og organisationer har administrationsbachelorer ansat. Administrationsbachelorens kendskab til det offentlige kan være værdifuldt i en privat organisation.
Her arbejder administrationsbachelorer bl.a.:
Med en professionsbacheloruddannelse som administrationsbachelor åbnes døre til:
Kandidatuddannelser bygger videre på bacheloruddannelser og professionsbacheloruddannelser. Det er en fuldtidsuddannelse på 2 år.
Her er et udpluk af relevante kandidatuddannelser for færdiguddannede administrationsbachelorer:
Vær opmærksom på, at de nævnte kandidatuddannelser kan have forskellige adgangskrav. Vi anbefaler dig derfor at kontakte studievejlederne på de enkelte kandidatuddannelser for at høre om adgangskravene.
Det kan være en god idé at undersøge adgangskravene til kandidatuddannelserne, inden du vælger valgmoduler på Administrationsbacheloruddannelsen, da nogle kandidatuddannelser kræver, at ansøgerne har bestået specifikke fagområder for at blive optaget.
Hvis du er interesseret i andre kandidatuddannelser anbefaler vi også, at du kontakter studievejlederne på den kandidatuddannelse du er interesseret i for at høre, om Administrationsbacheloruddannelsen er adgangsgivende.
Masteruddannelser er for voksne med en mellemlang videregående uddannelse og minimum 2 års erhvervserfaring. Det er en deltidsuddannelse på typisk 2 år. Niveauet svarer til kandidatuddannelser.
Diplomuddannelser er for voksne med en kort eller mellemlang videregående uddannelse og minimum 2 års erhvervserfaring. Det er en deltidsuddannelse på typisk 2 år. Niveauet svarer til bacheloruddannelser.
Mange uddannelsesinstitutioner, kursusvirksomheder og fagforeninger udbyder en lang række kompetencegivende kurser (kurser med ECTS-point) inden for aktuelle områder.
Kurserne kan have meget forskellig varighed og form.
Med en gymnasial uddannelse kan du søge i kvote 1. I kvote 1 vurderes du kun på dit samlede gennemsnit. Du kan også søge i kvote 2, hvis du tænker dit gennemsnit ikke rækker til en plads i kvote 1, og du derfor vil vurderes på andre kvalifikationer.
Har du ikke en gymnasial uddannelse, skal du altid søge i kvote 2.
I kvote 1 sker optagelsen alene på baggrund af eksamensgennemsnit fra den adgangsgivende eksamen.
Er der flere ansøgere, end der er pladser, optager man dem med de højeste eksamensgennemsnit.
For at søge ind via kvote 1 skal du have én af følgende eksamener:
Du skal have bestået følgende fag:
Adgangskvotienten i 2019 via kvote 1: Alle optaget
En adgangskvotient er ikke og må ikke forveksles med et adgangskrav. Adgangskvotienten fortæller, hvad det laveste gennemsnit var blandt de kvote 1-ansøgere, som kom ind på en given uddannelse ved den seneste optagelse.
I kvote 2 bliver du optaget på baggrund af en samlet vurdering af dine kvalifikationer – eksamen, erhvervserfaring, motivation m.m.
I kvote 2 skal du opfylde et af følgende adgangskrav:
Du skal have bestået følgende fag:
I kvote 2 skal du supplere din ansøgning med en beskrivelse af din motivation for at søge studiet.
Motivationsbeskrivelsen må maksimalt fylde 1 A4-side. Ift den motiverede ansøgning lægger vi vægt på følgende:
Ansøgningerne i kvote 2 behandles individuelt.
Udvælgelsen i kvote 2 sker på baggrund af en helhedsvurdering af ansøgernes kvalifikationer og de motiverede ansøgninger. Vær opmærksom på at bilag til kvote 2, skal være uploadet på optagelse.dk senest 15. marts, kl. 12.00
Ved studiestarten om sommeren optager vi 62 studerende og ved vinterstudiestarten optager vi 28 studerende. Ud fra disse optager vi 35% i kvote 1 og 65% i kvote 2.
Er du ansøger med et dansk eksamensbevis med karakterer efter 13-skalaen, skal du være opmærksom på, at omregningsskalaen fra 13-skalaen til 7-trinsskalen er blevet justeret.
Du får svar på din ansøgning via UCL’s optagelsesportal den 28. juli.
Du får kun ét svar. Enten får du et optagelsestilbud, dvs. et tilbud om en studieplads eller en standby-plads fra et uddannelsessted. Eller også får du et afslagsbrev fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT).
På UCL's optagelsesportal kan du følge behandlingen af din ansøgning om optagelse fra den dag, UCL modtager din ansøgning, til ansøgningen behandles og du den 28. juli evt. får tilbudt en studieplads.
På optagelsesportalen kan du se, om din ansøgning er færdigbehandlet eller er i gang med at blive behandlet.
Vil du vide, om du kan få merit?
Er du interesseret i at vide mere om Kandidatreglen?
Det er ansøgerens ansvar, at de oplysninger som angives i ansøgningen er korrekte.
Officielle dokumenter som vedhæftes som bilag skal altid, og uden undtagelse, indleveres i deres originale form. Der må ikke skrives på dokumenterne eller ændres i dem.
Det er strafbart at søge om optagelse ved brug af forfalskede dokumenter. UCL vil anmelde hver mistanke om dokumentfalsk til politiet.
Dokumentfalsk er en alvorlig forbrydelse, der kan give op til to års fængsling ifølge straffelovens §172 og permanent bortvisning fra UCL’s uddannelser.
Alle nye studerende på administrationsbacheloruddannelsen deltager i uddannelsens første måned i en studiestartsprøve for at få indsigt i studieaktiviteten og for at vurdere, om studerende har særlige behov.
Optagelsen kan kontaktes på tlf.: 63 18 33 33 eller på optagelse@ucl.dk.
UCL har specialiseret vejledningen, så du kan få den bedst mulige hjælp. Du kan få vejledning om:
Du kan kontakte UCL’s Optagelseshotline, hvis din henvendelse handler om:
Optagelsen kan kontaktes på tlf.: 63 18 33 33 eller på optagelse@ucl.dk.
Alle UCL’s videregående uddannelser giver ret til SU.
Du kan søge om SU elektronisk ved hjælp af selvbetjeningssystemet minSU via SU’s hjemmeside.
Du kan læse mere om reglerne for SU og rabat til transport på SU’s hjemmeside.
Har du en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, som betyder, at du har brug for særlig støtte til at gennemføre din uddannelse, kan du søge SPS – Specialpædagogisk Støtte.
Målgrupperne for specialpædagogisk støtte er studerende med:
Læs mere om Specialpædagogisk støtte (SPS).
Marie-Louise Paasch Almar, SPS-koordinator, 63 18 47 32 eller sps@ucl.dk.
Hvis du dyrker elitesport på højeste nationale eller internationale niveau, kan du søge om at blive optaget i UCL Elitesport.
Marianne Kaslund, kontaktperson vedr. UCL Elitesport, 21 79 71 28 eller maka@ucl.dk.
Åbent hus giver dig et indblik i, hvordan det er at være studerende på den aktuelle uddannelse.
Du kan komme og høre om:
Studiepraktikken giver dig mulighed for at opleve livet som studerende på en videregående uddannelse helt tæt på.
I løbet af studiepraktikkens 2-3 dage får du mulighed for at:
Studiepraktik er for dig, der er i gang med sidste år på en gymnasial uddannelse eller allerede har afsluttet en gymnasial uddannelse.
Du kan også deltage, hvis du er i gang med en erhvervsuddannelse eller har afsluttet en erhvervsuddannelse, som giver adgang til en videregående uddannelse.
UCL afholder studiepraktik i uge 43.
Læs mere og tilmeld dig på studiepraktik.nu.