Jobcentrets rolle i beskæftigelsesindsatsen

Akademimodul

Har du styr på jobcenterets rolle i beskæftigelsesindsatsen?
Få et solidt indblik i jobcentrets organisering og placering i beskæftigelsespolitikken, og lær om professionelle samtaler og dokumentationskrav.

Tilmeld modul

Lær om den juridiske ramme for jobcentrets indsats!

Fagligt indhold 

Med viden om den aktuelle beskæftigelsespolitik samt organiseringen og styringen af beskæftigelsesindsatsen, lærer du om borgerrettede samtaler i jobcentret samt jobcentrenes organisering og placering i beskæftigelsespolitikken

Du får viden om:

  • jobcentrets funktion inden for den samlede organisering af beskæftigelsesindsatsen
  • jobcentermedarbejderens rolle som myndighedsperson
  • værktøjer i og dokumentationskrav til jobcenterets indsats på beskæftigelsesområdet.

Udbytte

Du lærer at afholde borgerrettede samtaler i forhold til forskellige målgrupper i beskæftigelsesindsatsen og i relation til lovmæssige dokumentationskrav.

Med dine nye viden på beskæftigelsesområdet kan du reflektere over din egen praksis i forhold til afholdelse af samtaler, og argumentere for dine valg af metoder og teknikker.

Efter Jobcentrets rolle i beskæftigelsesindsatsen kan du:

  • anvende dine handlekompetencer til at vurdere, hvordan der kan arbejdes systematisk
  • anvende de forskellige værktøjer der kan/skal anvendes for at kunne dokumentere det lovpligtige arbejde i et jobcenter.

Niveau

Modulet hører under akademiuddannelsen i Beskæftigelse og kan tages som en del af den fulde akademiuddannelse eller som et enkeltfag. Jobcentrets rolle i beskæftigelsesindsatsen er et valgfrit modul.

Målgruppe

Modulet er for dig, der arbejder på beskæftigelsesområdet. Det kan fx være et jobcenter, en a-kasse, en ydelsesafdeling eller en afklaringsinstitution.

Susanne Fallesen Studiesekretær
Konsulent Maja Tommerup Kleiner
Maja Tommerup Kleiner Konsulent og uddannelsesansvarlig

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning
Tilmeld modul

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb