Personalejura

Akademimodul

Personalejura specialiserer dig i forhold, der har med jura, ansættelser og organisationsret at gøre og giver dig indblik i de forskellige juridiske regler, som virksomheden skal tage højde for i forhold til ansættelser, overenskomster og ledelse.

Tilmeld modul

Beskrivelse

Det kan være dyrt, hvis en virksomhed ikke får taget højde for alle paragrafferne. Og det er ofte en jungle at gennemskue, hvad der gælder hvornår. Personalejura giver overblikket over den jura, der gælder på en række forskellige områder relateret til personale. Du bliver også klogere på arbejdsrettens organisationer og institutioner.

Du får det uundværlige indblik i den jura, der gælder medarbejderkontrakter, ansættelsesophør, forskellige lønmodtagergrupper, kollektive overenskomster, forskellige personsager og meget andet.

Du lærer at skelne mellem interessekonflikter og retskonflikter og løse konflikter, der er relaterede til de kollektive overenskomster. Med Personalejura kan du vurdere grænserne for ledelsesretten hos arbejdsgiverne og forstå betydningen af erstatningsansvar, loyalitetsforpligtelser og konkurrencebegrænsende aftaler. Du får det nødvendige kendskab til personaleret til at gå ind i personalesager.

Du bliver desuden sat ind i, hvordan en ansættelse skal ophøre, og hvilken personalejura, der gælder i den forbindelse.

Susanne Hansen
Susanne Hansen Sekretær
Allan Folke Larsson
Allan Folke Larsson Ledelseskonsulent og underviser

Dette modul er en del af

Tilmeld modul

11. september 2019 - Odense C

Forløb