Erhvervsøkonomi

Akademimodul

Har du brug for et grundlæggende erhvervsøkonomisk overblik, så du kan løfte nye opgaver på økonomiområdet og varetage den faglige udvikling i din virksomhed? Så skal du tage akademimodulet Erhvervsøkonomi.

Se vores spændende uddannelsesforløb til Økonomisk controller

Datoer og tilmeld
Garanteret holdstart

Økonomistyring? Lær mere her!

Fagligt indhold 

God økonomi er grundlaget for en sund forretning - men skal du give effektiv økonomisk rådgivning, har du brug for at kende til alle virksomhedens økonomiske processer, og hvordan de spiller sammen. Med Erhvervsøkonomi får du redskaberne til at analysere og optimere de økonomiske processer på din arbejdsplads.

Du kommer til at arbejde med:

  • virksomhedsanalyse, herunder virksomhedens informationssystemer og opbygning af årsregnskabet
  • investering og finansiering, hvor du lærer at beregne og vurdere investeringers lønsomhed ved hjælp af kapitalværdi
  • økonomistyring med fokus på konsument- og producentmarkedet og konkurrenceforhold.

Udbytte

Du får forudsætninger til at samarbejde med andre om at udvikle virksomhedens økonomi, hvor du kan bidrage med en forståelse af totalbudgettets sammenhænge, og du kan udarbejde resultat-, balance- og likviditetsbudgetter.

Når du har gennemført modulet:

  • har du indsigt i grundlæggende regnskabslovgivning, så du kan udarbejde forslag til valg af finansiering og kan anvende forskellige metoder til økonomisk optimering
  • har du forståelse for virksomhedens markedsmæssige situation bestemt af efterspørgsels-, konkurrence- og omkostningsforhold
  • kan du udarbejde resultat-, likviditets- og balancebudgetter og vurdere virkningen af ændringer i budgetforudsætninger.

Niveau

Akademimodulet er et kursus i grundlæggende erhvervsøkonomi til dig, som vil lære erhvervsøkonomi for begyndere. 


Modulet hører under akademiuddannelsen i Skatter og afgifter og kan tages som en del af den fulde akademiuddannelse eller som et enkeltfag.

Målgruppe

Erhvervsøkonomi er for alle, som vil udvide deres økonomiske kompetencer og opnå en helhedsopfattelse af virksomheders økonomi.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Jesper Ussing Hjort, chefkonsulent Vejleder inden for økonomiske akademi- og diplomuddannelser samt realkompetencevurdering
Ann-Margrethe Frydenlund Jensen Studieadministrativ medarbejder
Susanne Hansen Sekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Datoer og tilmeld

Forløb