Skatter og afgifter

Akademiuddannelse

Ønsker du at øge dine kompetencer inden for skatter og afgifter, så du kan arbejde med det professionelt hos f.eks. Skat eller i en virksomhed? Så er en akademiuddannelse i Skatter og afgifter det helt rette valg for dig. Her får du nemlig ekspertise til både at arbejde med og formidle skattefaglige problemstillinger.

Bliv skarp på det skattefaglige område

Med denne akademiuddannelse i Skatter og afgifter bliver du nøglepersonen, når der skal analyseres, vurderes og beregnes skatter og afgifter. Arbejder du allerede hos f.eks. Skat, eller ønsker du det, så klæder denne uddannelse dig godt på.

Efter endt uddannelse har du nemlig en bred teoretisk og praktisk forståelse inden for emner som f.eks. skatteret, inddrivelsesret, moms, afgiftsret og told.

Du lærer desuden at optimere din kommunikation, så du kan videreformidle din viden til f.eks. borgere, virksomhedsejere, bestyrelser eller andre medarbejdere. Uddannelsen kan også bruges i arbejdet med skatter og afgifter i erhvervsvirksomheder og på andre skattefaglige områder.

Ønsker du at vide mere om uddannelsen, så kontakt chefkonsulent Jesper Ussing Hjort i dag til en uformel snak om dine fremtidsdrømme.

Indhold og niveau

Uddannelsen er tilrettelagt meget bredt, så du har mulighed for at skræddersy den til dine ønsker og behov. Når du er færdiguddannet har du samlet 60 ECTS, bestående af to obligatoriske fag, en række valgfag samt et afgangsprojekt.

Uddannelsen læses på deltid, mens du arbejder. Uddannelsen er udviklet i samarbejde med SKAT. 

Få et merkonom-bevis, når du har gennemført fag svarende til 40 ECTS-point inden for de merkantile akademiuddannelser. Læs mere om vores udbud af fag og moduler her.

Fag

Obligatoriske moduler (samlet 20 ECTS)

Derudover skal du vælge min. 2 skattefaglige moduler ud af flg. 4 moduler: 

Ydermere skal du vælge et valgfrit modul på 10 ETCS:

Afgangsprojekt (10 ECTS)

Jesper Ussing Hjort, chefkonsulent Vejleder inden for økonomiske akademi- og diplomuddannelser samt realkompetencevurdering
Susanne Hansen Sekretær

Moduler og opbygning

20 ECTS Obligatoriske moduler
30 ECTS Valgfrie moduler
10 ECTS Afgangsprojekt

Adgangskrav

For at tage et akademimoduel skal du opfylde to krav.

  1. En uddannelse svarende til mindst en relevant erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse.
  2. To års relevant erhvervserfaring - efter gennemført adgangsgivende uddannelse eller opnået sideløbende med den adgangsgivende uddannelse, fx en relevant erhvervsuddannelse.

Opfylder du ikke adgangskravene

Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du søge ind på baggrund af dine erfaringer.

Her skal du søge om en realkompetencevurdering, hvor du får vurderet dine reelle kompetencer i forhold til en bestemt uddannelse.

Dine reelle kompetencer består af færdigheder fra arbejdsliv, skolegang, kurser og fritidsliv.

Realkompetencevurdering

Ansøgning

Du tilmelder dig elektronisk på det enkelte modul. Husk at vedlægge dokumentation for din uddannelse og din praksiserfaring.

50.000 - 80.000 kr., afhængig af hvilke moduler du vælger.
Du betaler hvert modul for sig.

Der er gode muligheder for at få hele eller dele af en efteruddannelse betalt.

Tilskud til efteruddannelse

Jesper Ussing Hjort, chefkonsulent Vejleder inden for økonomiske akademi- og diplomuddannelser samt realkompetencevurdering
Susanne Hansen Sekretær

Book en gratis vejledningssamtale med vores vejleder