Erhvervsøkonomi

Akademimodul

Få en helhedsopfattelse af virksomheders økonomi og de mange parametre, der spiller ind på god, økonomisk planlægning. Du får et erhvervsøkonomisk overblik og den faglige udvikling, der gør dig i stand til at løfte nye opgaver på økonomiområdet.

Tilmeld modul

Beskrivelse

God økonomi er grundlaget for en sund forretning. Men skal du give effektiv økonomisk rådgivning, har du brug for at kende til alle virksomhedens økonomiske processer, og hvordan de spiller sammen.

Med Erhvervsøkonomi får du redskaberne til at analysere og optimere de økonomiske processer på din arbejdsplads.

Gennem virksomhedsanalyse bliver du klogere på blandt andet opbygning af årsregnskaber, analyse af rentabilitet, indtægter og omkostningstyper samt børsrelaterede nøgletal. Faget giver dig også værktøjerne til at vurdere behovet for investeringer, deres lønsomhed og forskellen på investeringsformer.

Derudover er selve økonomistyringen i fokus. Du lærer at analysere efterspørgsel og konkurrenceforhold, omkostnings- og afsætningsforhold og budgetter. Og så får du værktøjerne til selv at udarbejde forskellige budgettyper.

Fagligt indhold

Du får forudsætninger for at samarbejde med andre om at udvikle virksomhedens økonomi. Du kan bl.a. bidrage med en forståelse af totalbudgettets sammenhænge, og du kan udarbejde resultat-, balance- og likviditetsbudgetter. Desuden får du indblik i investering og finansiering.

  • Virksomhedens afsætnings- og omkostningsforhold
  • Aktivitetsoptimering
  • Totalbudgettering
  • Investering og finansiering
  • Inddragelse af studie- og fagrelevant praksis
Susanne Hansen
Susanne Hansen Sekretær
Ann-Margrethe Frydenlund Jensen
Ann-Margrethe Frydenlund Jensen Studieadministrativ medarbejder
Jesper Ussing Hjort
Jesper Ussing Hjort Chefkonsulent

Dette modul er en del af

Tilmeld modul

10. september 2019 - Odense C

10. september 2019 - Vejle

17. februar 2020 - Odense C

17. februar 2020 - Vejle

Forløb