Erhvervsakademiuddannelse
Ser du verden gennem digitale briller og sætter du pris på lækre brugeroplevelser og kreativt kodet digitalt design?
Længde:
Sted:
Ansøgningsfrist:
Studiestart:
På uddannelsen til multimediedesigner får du mulighed for at arbejde med alle faser af den digitale designproces. Du får værktøjerne til at udvikle innovative, digitale brugeroplevelser på et højt niveau.
Undervejs på uddannelsens 4 semestre lærer du om alt fra design af brugeroplevelser (UX) og brugergrænseflader (UI) til produktion af digitalt indhold i Adobes programmer og programmering i HTML, CSS og JavaScript. Alt sammen krydret med viden om forretningsforståelse og projektledelse, der sikrer værdiskabelse og giver dig overblik i projekterne.
Som færdiguddannet multimediedesigner er du godt klædt på til at levere varen, når en virksomhed skal have designet en gennemtænkt digital brugeroplevelse. Uanset om produktet er en lækker hjemmeside, et digitalt interface til en skærm i et storcenter eller interaktive museumsoplevelser til en koncert.
Du formår at analysere opgaven, undersøge brugerne og skabe det rette brugervenlige design, og du kan udvikle og kode produktet.
Som studerende på multimediedesigner arbejder du tæt sammen med rigtige virksomheder. Sammen med dine medstuderende får du rig mulighed for at afprøve dine færdigheder og teste din viden gennem praktikforløb og projektsamarbejder med nogle af landets førende museer, oplevelsescentre og virksomheder - som fx HC Andersen festival, Tidens Samling, Kongernes Jelling, Kubo Robotics, Hesehus.
Multimediedesigneruddannelsen består af en fællesdel og en specialedel, hvor sidstnævnte ligger på 3. og 4. semester og byder på et specialiseringsforløb med valgfag, praktik og hovedopgave.
Fællesdelen består af Digitalt Indhold (30 ECTS) samt Digitale Brugergrænseflader (30 ECTS). Du vil arbejde med brugergrænsefladeudvikling, brugeroplevelse, indholdsproduktion, forretning og teknologi.
Multimediedesigneruddannelsen er et fuldtidsstudie. Du skal i gennemsnit regne med at bruge 41 timer om ugen på studiet. Der ligger typisk 4-8 lektioner om dagen i et af fagområderne, således at du har op til fem dage om ugen, hvor du skal være på studiet.
Som studerende på multimediedesigner kan du se frem til en afvekslende hverdag med masser af projektorienteret undervisning. Her får du mulighed for at udlede din passion for foto, video, design og programmering og at arbejde både selvstændigt og i grupper sammen med dine medstuderende.
På multimediedesigneruddannelsen taler vi ikke om lektier – du læser for din egen og din kommende arbejdsgivers skyld. Som studerende er du selvkørende og du spiller selv en vigtig rolle i at dygtiggøre dig undervejs på studiet – bl.a. gennem litteratursøgning, praktisk arbejde, projektpræsentationer og peer-feedback. Vi ser gerne, at du er nysgerrig på nye tendenser og ny teknologi.
Som studerende vil du arbejde med tværfaglige projekter, der trækker på elementer fra forskellige fag og du vil skrive en del rapporter, hvor du skal argumenterer teoretisk for dine valg til løsning af givne problemstillinger.
Du vil løbende i din studietid få brug for adgang til en række af Adobes programmer til bl.a. redigering af billeder, video og lyd. Vi arbejder med den nyeste udgave af følgende programmer:
Du kan købe adgang til “Adobe Creative Cloud All Apps” via Adobes hjemmeside.
Krav til computer på uddannelsen finder du på Adobes webside. Det er anbefalet at vælge en computer med Adobes anbefalede specifikationer. Læs mere her.
På uddannelsen arbejder du med at planlægge, udvikle, designe og producere multimedieindhold til digitale platforme/teknologier. Multimediedesigner-uddannelsen råder over moderne lab-faciliteter som fx:
Som studerende på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole har du gode muligheder for at få en international profil på din uddannelse og udvide din horisont med en udlandsrejse. Du har deltage i internationale to-ugers moduler, tage 3. semester i udlandet eller tilbringe din praktik i udlandet. Du har derfor gode muligheder for at forme dit uddannelsesforløb og din faglige profil i lige præcis den retning, du ønsker.
Vi lever i en global verden, og du skal efter afsluttet uddannelse kunne konkurrere i denne verden. International viden og erfaring er derfor til stor gavn for dig, men også for samfundet som helhed. Du får indsigt i andre landes udvikling og kulturer, hvilket kan gøre dig mere attraktiv på det danske og det internationale arbejdsmarked.
At studere i en anden kultur er et eventyr, der giver dig erfaringer og færdigheder for livet. Du vil udvikle dig selv, fagligt såvel som personligt, og du vil få venner og kontakter i hele verden.
En af de ting, der i særlig grad kendetegner din uddannelse på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er, at den er praksisnær. Det giver både udslag i de praksisnære problemstillinger, du arbejder med i undervisningen og i de mange projekter og virksomhedsbesøg, der er gennem studiet. Men den stærke tilknytning til praksis kommer nok mest tydeligt til udtryk i den praktikperiode, som er en vigtig og integreret del af alle UCL’s uddannelser.
Praktikperioden er din chance for at få prøvet din nyerhvervede viden af ’ude i den virkelige verden’. Praktikperioden giver dig samtidig mulighed for at få en god idé om, hvad du vil med din uddannelse. Begge dele er brugbare kompetencer, når du skal ud på jobmarkedet efter endt uddannelse. Du har ikke bare læst en masse teorier, men du har rent faktisk prøvet at arbejde inden for det område, som din uddannelse sigter mod.
Eksempler på jobtitler for multimediedesignere er:
Du kan også blive selvstændig.
Når du er færdig som multimediedesigner, har du mulighed for at læse følgende top up uddannelser:
Med en gymnasial uddannelse kan du søge i kvote 1. I kvote 1 vurderes du kun på dit samlede gennemsnit. Du kan også søge i kvote 2, hvis du tænker dit gennemsnit ikke rækker til en plads i kvote 1, og du derfor vil vurderes på andre kvalifikationer.
Har du ikke en gymnasial uddannelse, skal du altid søge i kvote 2.
I kvote 1 sker optagelsen alene på baggrund af eksamensgennemsnit fra den adgangsgivende eksamen.
For at søge ind via kvote 1 skal du have én af følgende eksamener:
Specifikke adgangskrav: Engelsk C og enten Matematik C eller Erhvervsøkonomi C eller Virksomhedsøkonomi B.
Adgangskvotienten i 2020 via kvote 1: 2,8
Standby-plads i 2020: Alle optaget
En adgangskvotient er ikke og må ikke forveksles med et adgangskrav. Adgangskvotienten fortæller, hvad det laveste gennemsnit var blandt de kvote 1-ansøgere, som kom ind på en given uddannelse ved den seneste optagelse.
Specifikke adgangskrav: Engelsk C og enten Matematik C eller Erhvervsøkonomi C eller Virksomhedsøkonomi B.
Ingen specifikke adgangskrav.
I Kvote 2 bliver du vurderet på følgende kriterier:
I kvote 2 skal du supplere din ansøgning med en beskrivelse af din motivation for at søge studiet.
Motivationsbeskrivelsen må maksimalt fylde 1 A4-side, ift. den motiverede ansøgning lægger vi vægt på følgende:
Ansøgningerne i kvote 2 behandles individuelt.
Udvælgelsen i kvote 2 sker på baggrund af en helhedsvurdering af ansøgernes kvalifikationer og de motiverede ansøgninger. Vær opmærksom på at bilag til kvote 2, skal være uploadet på optagelse.dk senest 15. marts, kl. 12.00
På denne uddannelse er der adgangsbegrænsning.
Ved sommeroptaget optager vi 103 studerende i Odense. Ved vinteroptaget optager vi 36 studerende. Ud af disse optager vi 50 % i Kvote 1 og 50 % i Kvote 2.
Er du ansøger med et dansk eksamensbevis med karakterer efter 13-skalaen, skal du være opmærksom på, at omregningsskalaen fra 13-skalaen til 7-trinsskalen er blevet justeret.
Søg om optagelse online ved at gå ind på www.optagelse.dk
BEMÆRK: Hvis du mangler et bestemt fag på et bestemt niveau for at kunne optages, kan du stadig søge ind under disse forudsætninger:
Du får svar på din ansøgning via UCL’s optagelsesportal den 28. juli.
Du får kun ét svar. Enten får du et optagelsestilbud, dvs. et tilbud om en studieplads eller en standby-plads fra et uddannelsessted. Eller også får du et afslagsbrev fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT).
På UCL's optagelsesportal kan du følge behandlingen af din ansøgning om optagelse fra den dag, UCL modtager din ansøgning, til ansøgningen behandles og du den 28. juli evt. får tilbudt en studieplads.
På optagelsesportalen kan du se, om din ansøgning er færdigbehandlet eller er i gang med at blive behandlet.
Vil du vide, om du kan få merit?
Læs mere her.
Det er ansøgerens ansvar, at de oplysninger som angives i ansøgningen er korrekte.
Officielle dokumenter som vedhæftes som bilag skal altid, og uden undtagelse, indleveres i deres originale form. Der må ikke skrives på dokumenterne eller ændres i dem.
Det er strafbart at søge om optagelse ved brug af forfalskede dokumenter. UCL vil anmelde hver mistanke om dokumentfalsk til politiet.
Dokumentfalsk er en alvorlig forbrydelse, der kan give op til to års fængsling ifølge straffelovens §172 og permanent bortvisning fra UCL’s uddannelser.
Optagelsen kan kontaktes på tlf.: 6318 3333 eller på optagelse@ucl.dk.
Du kan kontakte UCL’s Optagelseshotline, hvis din henvendelse handler om:
Optagelsen kan kontaktes på tlf.: 63 18 33 33 eller på optagelse@ucl.dk.
Uddannelsen har adresse på Seebladsgade 1, 5000 Odense C
Åbent hus giver dig et indblik i, hvordan det er at være studerende på den aktuelle uddannelse.
Du kan komme og høre om:
Studiepraktikken giver dig mulighed for at opleve livet som studerende på en videregående uddannelse helt tæt på.
I løbet af studiepraktikkens 2-3 dage får du mulighed for at:
Studiepraktik er for dig, der er i gang med sidste år på en gymnasial uddannelse eller allerede har afsluttet en gymnasial uddannelse.
Du kan også deltage, hvis du er i gang med en erhvervsuddannelse eller har afsluttet en erhvervsuddannelse, som giver adgang til en videregående uddannelse.
UCL afholder studiepraktik i uge 43.
Læs mere og tilmeld dig på studiepraktik.nu.