Dialogbaseret familieterapi og relationel praksis

Diplommodul

Vil du arbejde med dialogbaseret terapi og relationel praksis med fokus på børn, unge familier og par, hvor du kan vurdere problemstillinger og udvælge dialogbaserede løsningsmodeller?

Tilmeld

Lær om dialogbaseret familieterapi og relationel praksis!

Fagligt indhold 

Du lærer om dialogbaseret terapi anvendt i familieterapi og relationsorienteret praksis, så du kan forstå og reflektere over kompleksiteten i dialogbaserede processer som grundlag for arbejde med familiestrukturer/relationelle sammenhænge.

Du får viden om:

  • dialogbaserede modeller og udviklingsprincipper i familieterapi og relationel praksis
  • personlig og professionel træning i dialogisk og samarbejdende tilgang til familieterapi og relationel praksis.
  • dialogbaseret samarbejde i familier, netværk og større systemer.

Udbytte

Du lærer at håndtere kompleksitet i relation til at arbejde dialogbaseret i familieterapi og relationel praksis, så du kan indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde og påtage sig ansvar indenfor rammerne af en professionel etik i en dialogbaseret praksis.

Efter Dialogbaseret familieterapi og relationel praksis kan du:

  • teori, begreber og metoder, som bygger på dialogbaserede og samskabende processer
  • praksis i forhold til arbejdet med børn, unge familier, par og enkeltpersoner, samt begrunde og vælge dialogbaserede løsningsmodeller
  • formidle dialogbaserede løsninger i relation til aktuelle livsudfordringer i samarbejde med familien/brugeren og samarbejdspartnere og netværk.

Niveau

Modulet hører under diplomuddannelse i Familieterapi og relationel praksis og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag. Dialogbaseret familieterapi og relationel praksis er et valgfrit modul.

Målgruppe

Modulet er for dig som er lærer, socialrådgiver, sundhedspersonale eller andet, og som ønsker at arbejde med dialogbaserede tilgange til familieterapi og relationel praksis.

Bente Falk Nielsen, uddannelseskonsulent Arbejder bl.a. med diplomuddannelser inden for Socialt arbejde samt studievejledning
Susanne Fallesen Studiesekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning
Tilmeld

Forløb