Vidensbaseret socialt arbejde

Diplommodul

På modulet får du viden om det sociale område, og indblik i, hvordan forskellige former for viden, kan bidrage til udvikling af din egen praksis. 

Modulet er gratis for medarbejdere, der arbejder med udsatte børn og unge. Der er begrænset antal pladser. Læs mere her

Tilmeld modul

Lær, hvordan du anvender forskellige videnformer i dit arbejde

Fagligt indhold

Du arbejder med forskellige former for viden i forskning og praksis samt kvalitetskriterier, og får du kompetencerne til at skabe ny viden ud fra relevante forskningsresultater, dokumentation og evalueringer.

Du får viden om:

  • udveksling af viden mellem sagsbehandlere, borgere, leverandører etc.
  • organisatoriske rammer for søgning og implementering af ny viden i praksis
  •  forskellige tilgange til evidens og evidensbaseret praksis

Udbytte

Du lærer at matche konkrete borgeres behov med en relevant indsats på baggrund af forskellige kilder til viden, så du kan omsætte specifik ny viden i dit eget arbejde.

Du er bedre i stand til at deltage i dokumentations- og evalueringsarbejde i din organisation, hvor du medvirker til at skabe viden om, hvordan forskellige tilgange i arbejdet virker, herunder tilgange til samtaler med borgere og beslutninger i et sagsforløb.

Niveau

Modulet hører under den Socialfaglige diplomuddannelse og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag. Vidensbaseret socialt arbejde er et valgfrit modul.

Målgruppe

Modulet er for dig, der arbejder professionelt med socialt arbejde. Du kan fx være socialrådgiver, lærer, pædagog, ergoterapeut eller sygeplejerske.

Susanne Fallesen Studiesekretær
Trine Lippert, lektor Arbejder bl.a. med ungdomspædagogik og studievejledning

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning
Tilmeld modul

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb