Procesfacilitering i undervisningen

Akademimodul

Hvordan skaber og opretholder du som underviser et engageret miljø, der skaber de bedste rammer for involvering, læring og resultater? Det lærer du i modulet ”Procesfacilitering i undervisningen”, som præsenterer dig for konkrete og anvendelige teknikker, metoder og værktøjer, som du kan benytte som underviser til at skabe læring, udvikling og resultater.

Tilmeld modul

Beskrivelse

Du bliver skarp på interpersonel kommunikation og udviklende feedback og bevidst om din rolle som facilitator samt etik og moral i facilitering. Du får gruppepsykologisk forståelse samt viden om beslutningsprocesser, konsensusdannelse og konflikthåndtering. 

Du får en grundlæggende viden om praksis og anvendelse af teori og metode inden for facilitering, og du bliver i stand til at reflektere over din egen stil som facilitator. Dermed kan du designe læringsrum, der skaber de bedste rammer for involvering, læring og resultater gennem anvendelse af effektfulde værktøjer til facilitering af grupper.

Forløbet er tilrettelagt som et aktionslæringsforløb, således at deltagerene får mulighed for at afprøve konkrete værktøjer og reflekterer over egen praksis. Formålet med aktionslæring er at udvikle den didaktiske praksis gennem konkrete situationer i undervisningen. Det handler primært om at eksperimentere, observere og reflektere.

Fagligt indhold

Du får en grundlæggende viden om praksis og anvendelse af metode og teori inden for facilitering i undervisningen, og du bliver i stand til at reflektere over din egen stil som facilitator. Dermed kan du designe læringsrum, der skaber de bedste rammer for involvering, læring og resultater.

  • Den faciliterende rolle
  • Anerkendende procesmetode
  • Systemisk spørgeteknik
  • Facilitators position som gameplayer og gamemaster 
  • Struktur og styring i facilitering af processer
  •  Interpersonel kommunikation og udviklende feedback
  • Beslutningsprocesser, koncensusdannelse og konflikthåndtering
  • Effektfulde værktøjer til facilitering af grupper
  •  Kreative metodikker
  • Iscenesættelse og Improvisation i processer

Målgruppe

Forløbet henvender sig til undervisere på erhvervsskoler og erhvervsakademier

Susanne Hansen
Susanne Hansen Sekretær
Maria Levi
Maria Levi Programansvarlig, Adjunkt

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning
Tilmeld modul

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb