Erhvervsakademiuddannelse
For dig der vil stå fagligt stærkt med byggeriets bedste uddannelse inden for el.
Uddannelsen til el-installatør er for dig, der vil gå helt i dybden med styring, regulering, projektering og opbygning af komplette energisystemer i Danmark og internationalt.
Virksomhederne hungrer efter dygtige el-installatører, der kan integrere viden om tekniske, organisatoriske, økonomiske og miljømæssige forhold inden for el-området.
Med en installatør-uddannelse på UCL bliver du blandt andet rustet til jobs i rådgivende ingeniørvirksomheder med ansvar for projektering og projektledelse.
Det er også med en fuld autorisation i baglommen, du har de bedste muligheder for at leve drømmen om at blive selvstændig ud.
Som studerende på UCL's el-installatøruddannelse, har du mulighed for at få status som VE-installatør (Vedvarende Energi) som en del af din uddannelse.
Som nyuddannet el-installatør med en VE-godkendelse i hånden vil du stå stærkere på arbejdsmarkedet inden for de fire VE-områder: Biovarme, varmepumper, solvarme og solceller.
Det forventes, at VE-ordningen på sigt vil blive lovpligtig. Du kan læse mere om VE-ordningen under 'uddannelsens opbygning'.
Uddannelsen består af:
Sproglig kommunikation, teknisk dokumentation, matematik og informationsteknik.
Virksomhedsrelaterede elementer inden for projektledelse og entreprisestyring, økonomi og virksomhedsdrift, organisation og ledelse samt kvalitet, sikkerhed og miljø.
Teknologi, energieffektivisering og projektering inden for teknisk beregning af elforsyningsanlæg, bygningsinstallationer samt bygningsautomatik og automatik til mindre maskiner og anlæg.
Der vælges et eller flere valgfrie uddannelseselementer enten udbudt af erhvervsakademiet eller efter eget valg, for eksempel SCADA, klima & miljø, alternativ energi, kommunikation eller autorisationsprøver indenfor stærkstrøm.
Som studerende på UCL's el-installatøroguddannelse har du mulighed for at få status som VE-installatør. Vedvarende energiløsninger har potentiale til at sætte sit tydelige præg på installationsbranchen i fremtiden, hvilket stiller større krav til installatørernes færdigheder.
VE-ordningen er en nyere godkendelsesordning, hvor man kan blive godkendt VE-installatør indenfor de fire VE-områder: Biovarme, varmepumper, solvarme og solceller.
Som et led i uddannelsen kan du på UCL oparbejde den nødvendige viden og de færdigheder, der skal til for at kunne imødekomme de nye krav i fremtiden.
For at blive VE-godkendt skal du følge et af vores valgfagsmoduler indenfor vedvarende energiløsninger. Der er følgende valgfag:
Efter at have afsluttet et af ovenstående valgfag, har du mulighed for at blive VE-godkendt ved Energistyrelsen.
Du kan læse mere om VE-godkendelsesordningen på Energistyrelsens hjemmeside.
Og bekendtgørelsen om godkendelsesordningen for virksomheder, der monterer vedvarende energianlæg.
Bekendtgørelsen se her.
Afgangsprojektet tager udgangspunkt i et konkret opgave/projekt inden for installationsområdet, og opgaven/projektet formuleres af den studerende i samarbejde med en virksomhed.
Som studerende på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole har du gode muligheder for at få en international profil på din uddannelse. Afhængig af dit uddannelsesvalg kan du deltage i internationale to-ugers moduler, studere et semester i udlandet, være i praktik i udlandet eller deltage i nogle af vores internationale projekter.
Vi lever i en global verden, og du skal efter afsluttet uddannelse kunne konkurrere i denne verden. International viden og erfaring er derfor til stor gavn for dig, men også for samfundet som helhed. Du får indsigt i andre landes udvikling og kulturer, hvilket kan gøre dig mere attraktiv på det danske og det internationale arbejdsmarked.
At studere i en anden kultur er et eventyr, der giver dig erfaringer og færdigheder for livet. Du vil udvikle dig selv, fagligt såvel som personligt, og du vil få venner og kontakter i hele verden.
En af de ting, der i særlig grad kendetegner din uddannelse på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er, at den er praksisnær. Det giver både udslag i de praksisnære problemstillinger, du arbejder med i undervisningen og i de mange projekter og virksomhedsbesøg, der er gennem studiet. Men den stærke tilknytning til praksis kommer nok mest tydeligt til udtryk i den praktikperiode, som er en vigtig og integreret del af alle UCL’s uddannelser.
Praktikperioden er din chance for at få prøvet din nyerhvervede viden af ’ude i den virkelige verden’. Praktikperioden giver dig samtidig mulighed for at få en god idé om, hvad du vil med din uddannelse. Begge dele er brugbare kompetencer, når du skal ud på jobmarkedet efter endt uddannelse. Du har ikke bare læst en masse teorier, men du har rent faktisk prøvet at arbejde inden for det område, som din uddannelse sigter mod.
El-installatører kan få job hos en bred vifte af virksomheder inden for el-branchen, såsom:
Typiske jobtitler er:
Du kan også starte op som selvstændig.
Videreuddannelse
På denne uddannelse optager vi 0 % via kvote 1 og 100 % via kvote 2. Da vi har flere pladser på uddannelsen, har vi efteroptag på kvote 2 frem til 5. juli kl. 12.00.
Ingen specifikke adgangskrav.
Du kan optages, hvis din udenlandske uddannelse svarer til en dansk adgangsgivende uddannelse. Se mere på Adgangskrav med udenlandsk eksamen.
Du skal endvidere have bestået Studieprøven eller du skal dokumentere tilsvarende kundskaber i dansk. Dokumentationen skal sendes til institutionen inden studiestarten.
Hvis du ikke har en adgangsgivende uddannelse, kan du få lavet en individuel kompetencevurdering.
På denne uddannelse er der frit optag i både Odense og Vejle. Det betyder, at alle ansøgere, der opfylder adgangskravene, og som har søgt rettidigt, vil blive tilbudt en studieplads.
Vi tager forbehold for oprettelse af uddannelsen, hvis der er for få ansøgere.
Søg om optagelse online ved at gå ind på www.optagelse.dk
BEMÆRK: Hvis du mangler et bestemt fag på et bestemt niveau for at kunne optages, kan du stadig søge ind under disse forudsætninger:
Du får svar på din ansøgning via UCL’s optagelsesportal den 28. juli.
Du får kun ét svar. Enten får du et optagelsestilbud, dvs. et tilbud om en studieplads eller en standby-plads fra et uddannelsessted. Eller også får du et afslagsbrev fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT).
På UCL's optagelsesportal kan du følge behandlingen af din ansøgning om optagelse fra den dag, UCL modtager din ansøgning, til ansøgningen behandles og du den 28. juli evt. får tilbudt en studieplads.
På optagelsesportalen kan du se, om din ansøgning er færdigbehandlet eller er i gang med at blive behandlet.
Vil du vide, om du kan få merit?
Er du interesseret i at vide mere om Kandidatreglen?
Det er ansøgerens ansvar, at de oplysninger som angives i ansøgningen er korrekte.
Officielle dokumenter som vedhæftes som bilag skal altid, og uden undtagelse, indleveres i deres originale form. Der må ikke skrives på dokumenterne eller ændres i dem.
Det er strafbart at søge om optagelse ved brug af forfalskede dokumenter. UCL vil anmelde hver mistanke om dokumentfalsk til politiet.
Dokumentfalsk er en alvorlig forbrydelse, der kan give op til to års fængsling ifølge straffelovens §172 og permanent bortvisning fra UCL’s uddannelser.
Optagelsen kan kontaktes på tlf.: 63 18 33 33 eller på optagelse@ucl.dk.
Du kan kontakte UCL’s Optagelseshotline, hvis din henvendelse handler om:
Optagelsen kan kontaktes på tlf.: 63 18 33 33 eller på optagelse@ucl.dk.
Uddannelsen har adresse på:
Åbent hus giver dig et indblik i, hvordan det er at være studerende på den aktuelle uddannelse.
Du kan komme og høre om:
Studiepraktikken giver dig mulighed for at opleve livet som studerende på en videregående uddannelse helt tæt på.
I løbet af studiepraktikkens 2-3 dage får du mulighed for at:
Studiepraktik er for dig, der er i gang med sidste år på en gymnasial uddannelse eller allerede har afsluttet en gymnasial uddannelse.
Du kan også deltage, hvis du er i gang med en erhvervsuddannelse eller har afsluttet en erhvervsuddannelse, som giver adgang til en videregående uddannelse.
UCL afholder studiepraktik i uge 43.
Læs mere og tilmeld dig på studiepraktik.nu.
Du er velkommen til at komme på besøg og opleve undervisningen på El-installatøruddannelsen i Odense.
Studerende for en dag kan give dig afgørende viden, før du beslutter dig for, om El-installatøruddannelsen er noget for dig.
Dagen vil give dig mulighed for at:
Du bestemmer selv, hvor langt dit besøg skal være, og hvad du gerne vil opleve.
Kontakt uddannelsens studievejleder og lav en aftale om et besøg.