Velkommen til UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskoles nye hjemmeside. Vi udvikler for tiden på hjemmesiden og der vil på nogle områder være links til vores tidligere hjemmesider.

Madkundskab

Madkundskab undervises der i på et eller flere klassetrin i 4.-7. klasse.

3 moduler med hvert sit tema

Undervisningsfaget madkundskab er opdelt i 3 moduler med hvert deres tema:

  • Sundhed, ernæring og måltider.
  • Forbrug, fødevarer og madkultur.
  • Mad- og måltidskulturer i et maddannelsesperspektiv.

Hvorfor læse madkundskab på læreruddannelsen?

Fra mad og livsstil til sociale og kulturelle vilkår

Madkundskab handler om meget andet end at lave mad.

Faget giver dig også en videnskabelig indsigt. Du lærer at sætte alt fra kost- og madvaner til livsstil og sundhed i forhold til sociale, kulturelle og nationale vilkår.

Madkundskab giver indsigt i egen og andres kulturer

Formidling og forskellige tilgange til læring i undervisningssituationer er der stort fokus på i dette fag.

Du arbejder bl.a. med at planlægge undervisningen, så den kan fremme et reflektereret kritisk forbrugervalg og give indsigt i egen og andres kulturer.

Indhold i faget madkunskab

Modul 1: Sundhed, ernæring og måltider

På modul 1 er der fokus på sundhed og livskvalitet.

Du arbejder en del med analyser på dette modul. Fx ser du på, hvilke faktorer der har indflydelse på måltider og måltidssammensætninger.

Du arbejder også med forskellige gruppers kostvaner og de officielle kostråd.

Modul 2: Forbrug, fødevarer og madkultur

På modul 2 er der både fokus på fødevarefremstilling, tilberedning af mad, bæredygtighed og analytisk arbejde.

Du laver analyser af forbrugsvaner, madvaner og madvalg.

Analyserne sættes både i forhold til sociale, kulturelle, nationale og internationale perspektiver.

Modul 3: Mad- og måltidskulturer i et maddannelsesperspektiv

På modul 3 er der fokus på brugen af råvarer i forskellige kulturer og historiske perioder.

Du får også indsigt i måltidets æstetiske kommunikation og pædagogiske betydning.

Der er både fokus på dansk og international madkultur.